DEBATT

– Skolene i Oslo har ikke fått beskjed om hva som skjer med tentamen. Dette påvirker og frustrerer oss elever

Vi har forståelse for at skolene er stengt, men informasjon om tentamen kunne vært gitt til skolene, så de med en gang kunne sende den ut til elevene. Når byrådet går ut med noe sånt, må de forstå at elevene blir frustrert.

Publisert

Skolene skal holde stengt til og med 16. april. Studie vg3 og påbygg elever i hele Oslo skal ha tentamen samme dag, altså den 16. april.

Skolene har per nå ikke fått noe beskjed om hva som skjer med tentamen. Dette frustrerer og påvirker mange elever.

Elevrådet vårt henvendte seg til byrådsavdelingen, men de ønsket ikke svare på det og videresendte oss til utdanningsetaten. Utdanningsetaten kunne ikke gi et svar ennå og viser til skolen, som ikke vet noe mer enn elevene.

Det er viktig at byrådet forstår at slike beskjeder skaper frustrasjon blant elevene.

En stor stressfaktor

Usikkerheten om hvordan tentamen skal gjennomføres påvirker og er en stor stressfaktor for alle Oslo sine elever på studiespesialiserende og påbygg. Elever vet ikke om tentamen blir flyttet, avlyst eller gjennomført hjemmefra.

Før påske sendte elevrådet vårt et brev til skolebyråden hvor vi krever at tentamen avlyses eller tilpasses hver enkelt skole i Oslo.

Elevrådet vårt uttalte seg også i media om at vi mener tentamen burde avlyses (vi har vedtak på det). Det blir mer aktuelt nå, for å unngå et økt stressnivå på elevene.

Urettferdige prøver

Grunnen er at vi mener det er urettferdig at prøvene utarbeides sentralt av utdanningsetaten, da de ulike skolene i Oslo har vært under forskjellige restriksjoner det siste året. Det har derfor vært stor forskjell i undervisningen på den enkelte skole.

Det er synd at vi kun blir sendt rundt i systemet når vi henvender oss. Når elevrådet får henvendelser om slike saker er det viktig at vi kan svare elevene våre. Det er litt vanskelig når ingen kan svare oss heller.

Vi blir frustrert

Vi har forståelse for at skolene er stengt, men informasjon om tentamen kunne vært gitt til skolene, så de med en gang kunne sende den ut til elevene. Når byrådet går ut med noe sånt, må de forstå at elevene blir frustrert. Ikke bare er de frustrert av situasjonen med hjemmeskolen, men nå også med hva som skjer med en tentamen som er en uke unna.

NB: En liten oppdatering, nå har byråden bedt meg sende e-post til henne direkte for å få et svar. Det er jo svært positivt at byråden tar seg tid til. Litt rart at fagfolkene ikke svarer, men byråden selv gjør det. Spennende utvikling!

Powered by Labrador CMS