Fra Kampendagene på Thorbjørn Egners plass. Foto: Børge Øgaard
Fra Kampendagene på Thorbjørn Egners plass. Foto: Børge Øgaard

— Det bør være en selvfølge at Thorbjørn Egners plass er buss- og bilfri

� Arbeiderpartiet vil prioritere å få ned forurensning fra biltrafikk i Oslo, samt å skape flere grønne lunger og områder for byliv, som Thorbjørn Egners plass. Det er stille, det er grønt og det er Oslos koseligste nabolag, skriver Helén Ingrid Andreassen, bystyrekandidat og Kampen-beboer.

Publisert

Den siste tiden har debatten rast rundt Thorbjørn Egners plass. Jeg er selv Kampenbeboer og en av mange grunner til at jeg trives så godt her er nettopp hvor lite avhengig jeg er av bil og hvor stille det er her.

Vi på Kampen kan være i Oslo sentrum i løpet av 10-15 min etter at vi går ut av døra, samtidig som vi ofte kan i sitte i bakgårder eller i parken uten å høre en lyd fra trafikken. Det er unikt og gir et godt bomiljø. Det å prioritere myke trafikanter fremfor biltrafikk står helt i stil med det som gjør Kampen til Oslos beste nabolag - og derfor støtter jeg planene.

Folkeliv og kirsebærlunder

Mange gleder seg allerede til et torg preget av kirsebærlunder, folkeliv og kveldsbelysning -  med Kampen kirke som midtpunkt. Det er bare å se på bildene på Oslo kommunes hjemmesider, så begynner man å glede seg til lange sommerkvelder med gode venner.

Det bør være en selvfølge at denne plassen er buss- og bilfri, sånn at det blir et torg som er mulig å bruke for både barn og voksne.

På Kampen er det mange barn som må tas hensyn til - det er en selvfølge for alle som mener noe i denne saken. Heldigvis har bymiljøetaten også gjennomført en trafikkanalyse som ikke konkluderer med at bilfritt torg og endring av ruta til 60-bussen vil føre til økt trafikk ved Kampen skole.

Mer enn nok parkeringsplasser

I forbindelse med bilfri plass, blir det også fjernet en rekke parkeringsplasser for å sikre bussens fremkommelighet på Kampen.

Det er ikke lenge siden beboerparkering ble innført på Kampen, og det var en lettelse. For første gang var ikke gatene stappfulle og det er i dag overskudd av parkeringsplasser på Kampen. At det nå blir noen færre parkeringsplasser kommer til å gå bra.

Etter å ha vært passasjer på 60-bussen siden barndommen, syns jeg også det er på høy tid å prioritere bussens fremkommelighet. Mange bussjåfører forsøker daglig å åle seg mellom bilene på hver side av gata, det er ikke en heldig situasjon for noen.

— Handler om å prioritere

Dette handler i bunn og grunn om å prioritere. Arbeiderpartiet vil prioritere å få ned forurensning fra biltrafikk i Oslo, samt å skape flere grønne lunger og områder for byliv, som Thorbjørn Egners plass.

Ved å satse på kollektivt og offentlige møteplasser vil vi også kunne bevare det som er så unikt med Kampen: Det er stille, det er grønt og det er Oslos koseligste nabolag.

Powered by Labrador CMS