Det var i dette krysset, Lakkegata/Breigata, at den gravide kvinnen ble trakassert. Foto: Google Maps
Det var i dette krysset, Lakkegata/Breigata, at den gravide kvinnen ble trakassert. Foto: Google Maps

Gravid kvinne spyttet på og utsatt for hatefulle ytringer. Nå etterspør politiet vitner

Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner til hatefullt angrep for ni dager siden. Etter overfallet måtte kvinnen på Ullevål med rier.

Publisert Sist oppdatert

Politiet i Oslo etterlyser vitner som så at en gravid kvinne ble overfalt og trakassert ved Lakkegata og Breigata på Grønland i Oslo onsdag 27. februar.

Politiet mener kvinnen ble overfalt og spyttet på og hetset på grunn av sin etnisitet.

Hendelsen skjedde litt før klokken 10 denne onsdagen. Den gravide kvinnen i 20-årene forsøkte å løpe fra hendelsen og falt og det kom to vitner til stedet som hjalp henne.

Voksen dame med lyst hår

– Vitnene beskrives av fornærmede som en voksen dame med lyst hår som hjalp henne opp og som snakket til mistenkte. Samt en mann med en liten brun hund. Politiet ønsker at disse to vitnene melder seg til politiet, sier leder Monica Lillebakken i Oslo-politiets hatkrimgruppe

Kvinnen som overfalt henne skal være i 30-årene, hun er lys i huden og cirka 170 centimeter høy. Hun hadde kort mørkt hår, normal kroppsbygning og var iført store lyse klær. Hun snakket østlandsdialekt.

– Jeg ble redd

Kvinnen som ble overfalt er gravid i sjette måned og hadde nettopp levert sin sønn i barnehagen da hun ble overfalt.

– Jeg var på vei til T-banen da en kvinne kom mot meg. Hun begynte å spytte på meg og sa rasistiske ting. Jeg klarer ikke å huske hva hun sa, men hun var aggressiv og jeg ble redd, fortalte hun til Dagbladet i forrige uke.

– Jeg klarte ikke å løpe og falt. Jeg skrek etter hjelp før det kom en mann og en dame og hjalp meg opp. Da stakk også kvinnen av, sier hun.

Hun sier hun begynte å få rier og måtte rett på Ullevål sykehus etter overfallet.