Gunn Kristiansen oppfordrer alle som møter Kompis rundt omkring på Vålerenga i nærheten av Hylla om å la ham være i fred. Kos med ham, men ikke ta ham med hjem, ber hun.

«Kompis» har blitt «kidnappa» fem ganger på tre måneder av folk som tror han fryser og har gått seg bort

Kompis bor på Hylla på Vålerenga og har et trygt hjem, hvor han blir godt tatt vare på. Likevel har han stadig forsvunnet. Forklaringen er en rekke «kidnappinger». Nå vil eieren ha slutt på at folk tar den unge katten med hjem.

Publisert

Onsdag gikk kattebestemor Gunn Kristiansen ut med en innstendig oppfordring til naboene på Vålerenga: «Jeg ber om at folk ikke tar han med hjem eller gir han mat», skrev hun på Vålerenga Vels facebookside.

Kompis og familien bor i et av de gamle trehusene på Hylla nedenfor Vålerenga kirke. 17. januar blir Kompis seks måneder gammel, og for tre måneder siden begynte han å bevege seg alene utenfor huset en gang i blant.

Født på Løten

Kompis er en hardfør katt, født på en gård på Løten, og han klarer seg fint ute i kulda. Han finner helt fint veien hjem om han fryser eller er sulten, opplyser bestemor Gunn.

Problemet er at folk i strøket tror han har gått seg bort og at han ... fryser. Så de tar ham med hjem. I huset på Hylla sitter familien og bekymrer seg. Fem ganger har de hentet ham rundt omkring i nabolaget etter å sett etterlysning på Vålerenga Vels facebookside eller fått en telefon fra venner som har kjent igjen Kompis hjemme hos naboer i strøket.

Tok ham med seg til Vålerenggata

— Første gang var det en nabo innerst i veien som hadde tatt ham med seg, angivelig fordi han er så liten. Gang nummer to hadde noen naboer møtt Kompis i Enebakkveien og tatt ham med seg helt opp til Vålerenggata, sier Gunn.

Kompis er katten til datteren til Gunn Kristiansen. Han er oppvokst på gård, og er hardfør selv om han bare er seks måneder. Han finner veien hjem selv, forklarer bestemor Gunn.

— Hvordan reagerer han?

— Han blir forvirra og vi er litt engstelige for at han kan bli i tvil om hvor han bor. Til og med nærmeste nabo har «kidnappa» Kompis selv om hun nettopp hadde sett ham her. Han er veldig glad i mennesker, så han gjør ikke motstand nå folk tar ham med. Men sist jeg hentet ham ropte jeg på ham, og da kom han løpende, forteller bestemor Gunn

Les også: Kjenner du til en kvinne med tilknytning til Oslo som har gjort noe spesielt for samfunnet?

Powered by Labrador CMS