8. mars 2018 ble mangeårig overlærer ved Sagene skole, Anna Sethne, hedret med blått skilt. Nå ønsker Selskabet for Oslo Bys Vel forslag til flere kvinner som fortjener den blå hederen.

Kjenner du til en kvinne med tilknytning til Oslo som har gjort noe spesielt for samfunnet?

Selskabet for Oslo Byes Vel ønsker å hedre flere kvinner med blått skilt i Oslo. Nå kan du komme med forslag til verdige kandidater. Selskabet for Oslo Byes Vel vil høre fra deg.

Publisert

Til Kvinnedagen 8. mars 2022 søker Selskabet for Oslo Byes Vel kvinnelige kandidater som fortjener et blått skilt i Oslo. Oslo Byes Vels skiltprogram er byhistorie i kortform, og hensikten med de blå skiltene er å synliggjøre historien der den skjedde.

Vil ha bredest mulig utvalg

I anledning kvinnedagen 2018 ble det satt opp åtte blå skilt for å hedre og minnes viktige kvinner i samfunnet. Blant disse var overlærer ved Sagene skole, Anna Sethne, zoologiprofessor Kristine Bonnevie og idrettsutøver og idrettspolitiker Laila Schou-Nilsen, pedagog Mosse Jørgensen og forfatter Cora Sandel.

Oslos tidligere turistsjef Alfhild Hovdan bør ligge godt an i løypa for et blått skilt.

Til Kvinnedagen 2022 ønsker selskabet å sette fokus på kvinner som ellers ikke har fått samme oppmerksomhet som menn. For å få et bredest mulig utvalg av kandidater vil Oslo Byes Vel ha inn forslag fra hele byens befolkning.

Vil løfte fram kvinners innsats

— Vi ønsker å få fram i lyset kvinners innsats i samfunnet. Derfor vil vi ha inn forslag på kvinner som har hatt en betydning for byen og for samfunnet. Det settes ikke opp skilt over nålevende personer. Kvinnene skal ha en tilknytning til Oslo, sier Astrid Ledang Des Rosiers i Selskabet for Oslo Byes Vel. Ellers vil hun stille forslagsholderne fritt i å komme med forslag.

Grete Waitz fikk mange jenter og kvinner til å ville drive med kondisjonsidrett. Det Blå skiltet er satt opp i Einars Vei på Keyserløkka, hvor Grete vokste opp.

Innen politikk, foreningsliv er det fortsatt mange flere kvinner som fortjener å bli hedret med et blått skilt. Som frivillige hjelpere også utenfor de store hjelpeorganisasjonene har kvinner stått på og gjort en vesentlig innsats for enkeltmennesker og for samfunnet.

Frist for å sende inn forslag er fredag 21. januar 2022. Forslagene behandles av skiltkomiteen i Oslo Byes Vel, og blir offentliggjort Kvinnedagen 8. mars 2022.

Her kan du skrive inn ditt forslag

Powered by Labrador CMS