Foto: Memoona Saleem
Foto: Memoona Saleem

Gråbein kafe heter det nye bidraget til Gråbeingårdene på Tøyen

I hjertet av nedre Tøyen, fem minutters gåtur fra Botanisk hage ligger Gråbein kafe. Stedet åpnet på nyåret og har allerede blitt tatt godt imot av nabolaget.

Publisert Sist oppdatert

Daglig stikker elever og lærere innom fra nærskolene. Kafeen er også et populært valg for barselgrupper. Stedet er lite, men hjemmekoselig. Eierne har erfaring med småkafeer fra Berlin i tillegg har de enda en kafe bare noen steinkast fra Gråbein kafe.

Musikken maler rolig i bakgrunnen og er dermed perfekt for dem som bare ønsker å lese eller jobbe. I tilknytning til kafeen er det også en bakgård, lenger fram i tid tenker eierne å ha en kombinert bar og uteservering der. Her serveres både frokost, lunsj og middag. Signaturetten er omeletten. Ferske hjemmelagete smoothies, dessert, hvetebakst og salater er også en del av utvalget. For den øltørste har kafeen importert øl fra Tyskland.

Foto: Memoona Saleem
Foto: Memoona Saleem

Interiøret er hjemmelaget og forsterker den hjemmekoselige stemningen.

En trend stedet har tatt med seg fra Berlin er et forsøk på å kutte ned på plastbruken. Plastforpakninger og plastsugerør får du ikke her. I stedet kommer maten med papirposer og drikken med papirsugerør.

Musli og cuscussalat serveres i glass, og leverer du tilbake glasset får du 10 kroner i rabatt.

Gråbein kafe holder åpent fra 08-23.

Gråbein kafe