Galgen takker for seg etter seks år i Strømsveien på Vålerenga. Lokalbefolkningen har tatt dem imot med åpne armer fra dag 1, skriver de på Facebook-siden sin.Foto: Galgen
Spisestedet Galgen på Vålerenga: — Så er det dessverre vår tur til å kaste inn håndkleet
Pandemi-hangover, høye strømregninger og stive råvarerpriser lukker dørene på det populære spisestedet Galgen: — Å drive serveringssted i et gammelt, trekkfullt Vålerenga-trehus var utfordrende nok fra før.
Siste åpningsdag på Galgen blir allerede førstkommende søndag 2. oktober. Restauranten og utestedet holder til i et karakteristisk Enga-hus som tidligere huset smått legendariske Kafé Eno, en gang stamstedet til mang en lokal beboer.
Galgen åpnet i september 2016 etter omfattende modernisering av lokalene.
— Vålerenga har tatt oss imot med åpne armer fra dag 1 og vi er utrolig takknemlige for det. Uten denne støtten hadde vi ikke overlevd all den tiden vi har vært her, skriver Galgen på Facebook-siden sin.
Annonse
De trodde de var over den verste kneika etter pandemien og skryter av naboenes støtte og entusiasme. Men så kom det flere utfordringer, skriver Galgen.
Drift i gammelt trekkfullt hus med store vedlikholdsutgifter i kombinasjon med økte strøm- og råvarepriser kom i tillegg til et etterslep etter pandemien.
Nådde ikke bakketoppen
— Da ble denne siste bakken rett og slett for bratt til at vi kunne klare oss helskinnet til toppen, skriver Galgen på Facebook. Men avslutter forsiktig optimistisk:
— Vi tar med oss alle de gode minnene og kjærligheten på veien videre. Hvem vet, kanskje vi ses igjen?
Denne ukas lunsj er inspirert av våre venner @fishbarnosara Tuna Ahi Tostada - tunfisk marinert i pokesaus med mango, avokado, tortilla chips og salat. Allergen