Borislava har vært bartender på Times i over tre år. Hun er fortvilet over hva hun vil gjøre nå som puben blir nødt til å stenge. — Her kan alle navn på hverandre, sier hun.

— Det er kjempetrist. Vi er som en familie her! Folkekjære Times på Galgeberg legges ned etter 20 år

Første desember blir Galgeberg-puben Times nødt til å stenge dørene. Torsdag kveld møttes derfor både stamgjester og nye gjester for den faste torsdagsquizen. Atmosfæren var god og stemningsfull, men også fylt med bekymring og fortvilelse. — Dette er ikke bare en nedleggelse, dette er et ønske om nedleggelse, sier en av gjestene.

Publisert

Det var allerede på onsdag at gjestene på den godt likte Galgeberg-puben The Times fikk den triste nyheten om at stedet må stenge dørene etter 20 år.

Grunnen til at puben nå må stenge allerede i slutten av måneden, er at kontrakten mellom Times og utleier Galgeberg Borettslag går ut. Kontrakten som har vært løpende ti år av gangen, har etter 20 år ikke blitt fornyet.

Daglig leder på Times, Javed Kahn, har prøvd å få et konkret svar fra Galgeberg Borettslag, for å finne ut hvorfor de ikke ønsker å oppdatere leiekontrakten.

— Det er utrolig trist, men jeg har gjort det jeg kan. Jeg har prøvd å snakke med dem uten hell, og uten begrunnelser, sier den daglige lederen.

Et viktig samlingspunkt for lokalsamfunnet

Ikke bare stenger den folkekjære puben, men en manglende begrunnelse fra utleierne, opplever både gjester og drivere av Times som overraskende, trist og dårlig.

Dette har ført til kraftige reaksjoner fra gjestene, som startet den raskt voksende Facebook gruppen «Redd Times Galgeberg fra permanent stenging». Torsdag kveld samlet også haugevis av gjester seg på puben for å delta i den svært populære, dog en av de siste, torsdagsquizene.

På et bord sitter vennegjengen Njål, Fredrik, Silje, Ken og Tim. De har kommet til The Times i seks år for å delta på torsdagsquizen, ukas høydepunkt for flere av dem.

Njål, Silje og Ken har deltatt i torsdagsquizen i seks år. For dem er det en utrolig trist nyhet at Times nå må stenge.

— Det er jo utrolig trist. Dette har vært et viktig samlingspunkt for lokalsamfunnet og til og med folk fra andre bydeler, forteller gjesten Fredrik.

— Jeg visste det ikke før nå, og synes det er kjempetrist. Det er alltid like koselig å komme hit, så det var dritt for å si det mildt, sier Kim ved siden av.

— Skuffelse, sorg og forbannelse

En som har vært stamgjest siden pubens spede begynnelse er Steinar Krogstad. Som flere andre gjester har han et inntrykk av at borettslaget har en agenda om å kaste ut Javed Kahn, og at det kan være noe personlig.

— Styret i borettslaget har gjort en dårlig jobb. Det virker som de har en agenda for å gå Javid ut. De har iallfall ikke gode argumenter og henviser hele tiden til muntlige avtaler. Men de kan ikke basere en utkastelse på muntlige avtaler, det går ikke. Det er et styre som er helt på tryne, forteller han.

Quizmaster Katarina Nordam sier det er trist at så mange mennesker mister det ene stedet de har å komme til.

— Da jeg fikk høre nyheten var det skuffelse, sorg og forbannelse. På Times både feires det og sørges det. Det er folk fra alle verdensdeler som kommer hit. Det er Oslo øst, hvor veldig mange forskjellige mennesker bor, og alle blir tatt imot. Her kan man komme alene eller sitte med flere, sier Krogstad.

— Vi er som en familie

— Det er kjempetrist. Vi er som en familie, som synger, danser og gråter sammen. Her kan alle navn på hverandre. Jeg tilbringer nesten all tiden min her, forteller Borislava, som nå er usikker på fremtiden sin som bartender. Likevel holder hun på humøret. — Det er fortsatt håp, tror jeg. Det er jo en måned igjen, så vi får se, sier bartenderen.

Flere av gjestene påpeker at The Times er et sted hvor det aldri har vært slåsskamper eller utkastelser, at leia alltid har blitt betalt på tiden, og at rengjøring og hygiene tas på alvor. Dette øker bare mysteriet om hvorfor utleiere ønsker å si opp samarbeidet.

Marit Berntsen har jobbet på Times i 13 år. Hun har holdt på en juletradisjon på puben, der det vises Grevinnen og Hovmesteren på lille julaften. — Da er det flere som kommer siden de kanskje er alene på den tiden, sier hun.

— Vi har jo ikke hørt noe fra styret. Vi har sett historikken med betaling og vedlikehold, så vi kan ikke skjønne noe annet enn at det er personlig mot han som driver stedet, forteller Jan Erik.

Han er en av de mange gjestene som har engasjert i saken, også på Facebook. Jan Erik sier nyheten gikk inn på flere bekjente, der noen også sitter hjemme og gråter, og ikke orker å dukke opp. — Dette er ikke bare en nedleggelse, dette er et ønske om nedleggelse, en nedleggelse vi ikke er enige i, sier han.

— Utrolig trist at folket mister det

Katarina Nordam er torsdagens quizmaster. Hun var mye på The Times som gjest før hun begynte å jobbe på puben. Nå er hun både gjest, ansatt og quizmaster. Som gjest synes hun det er trist å tenke på at stedet hun trodde skulle stå i alle år, ikke lenger kommer til å gjøre det.

Som ansatt sier hun det er spesielt trist å se så mange mennesker miste det ene stedet de har å komme til, der de føler seg hjemme og blir tatt imot med et smil.

Den engasjerte gjesten Jan Erik sier han ikke kan skjønne annet enn at det hele er personlig mot den daglige lederen på Times.

— Jeg ser folk komme alene, men som alltid finner noen. Her har folk i en årrekke kommet for å enten le eller gråte. Det er utrolig trist at folket mister det, sier quizmasteren.

VårtOslo har prøvd å komme i kontakt med styreleder i Galgeberg Borettslag, Hans-Petter Pedersen, også uten særlig hell.

«Det vil komme en uttalelse fra styret i løpet av helgen», skriver Pedersen i en SMS til VårtOslo.

Daglig leder Kahn sier han ikke vet om han har mistet håpet helt, men er utrolig stolt over engasjementet til gjestene og nabolaget. Til tross for at åtte personer nå vil miste jobben, inkludert Kahn, synes han like mye synd på gjestene.

— Jeg håper at det kan reddes, og jeg er glad for at så mange gjester bryr seg. Det er de jeg synes synd på, det er de det handler om, forteller han.

Powered by Labrador CMS