Fra 28. september til og med natt til 7. oktober kjører buss for T-bane mellom Majorstuen og Smestad. I tillegg blir det stengt mellom Majorstuen og Frøen fra 3. oktober til og med natt til 7. oktober. Foto: Sporveien

T-banen stenger fra Majorstuen til Smestad i høstferien

Fra 28. september til 6. oktober stenger T-banen mellom Majorstuen og Smestad. Det gjør den også mellom Majorstuen og Frøen mellom 3. oktober og 6. oktober.

Publisert

I løpet av høstferien skal Sporveien skifte ut sporveksler, innretningen som flytter T-banetoget fra et spor til et annet. Det skjer på stasjonene Majorstuen og Borgen. I tillegg legger Sporveien nye strømskinner på strekningen mellom disse stasjonene.

Dette medfører at det i perioden 28. september til og med 6. oktober vil kjøre buss for T-bane mellom Majorstuen og Smestad. I tillegg blir det stengt mellom Majorstuen og Frøen i perioden 3. oktober til og med 6. oktober.

Buss 2B og 3B kjører fra holdeplass J i Sørkedalsveien hele perioden.

Nødvendig og planlagt vedlikehold

– T-banevogner som kjører tusenvis av ganger frem og tilbake på rutenettet medfører slitasje på skinner, sviller, sporveksler og annet teknisk utstyr. Vedlikehold og oppgradering av skinner og strømtilførsel er derfor et kontinuerlig og nødvendig arbeid for å holde trafikken i gang, sier Sporveien i en pressemelding.

Arbeidet i høstferien er et stort vedlikeholdsløft som består av flere delprosjekter som gjennomføres etappevis og som skal være fullført i 2021.

Det settes inn buss for T-banen i perioden. Bussen kjører fra holdeplass J i Sørkedalsveien til Smedstad og er skiltet 2B og 3B.

Powered by Labrador CMS