�  De to mistenkte har møtt opp på politihuset, og de er i samtaler med krimvakten, opplyser politiet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
� De to mistenkte har møtt opp på politihuset, og de er i samtaler med krimvakten, opplyser politiet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kvinne reddet opp fra sjøen ved Tjuvholmen – to personer sett løpe fra stedet

En kvinne i 20-årene ble natt til søndag reddet opp fra sjøen ved Tjuvholmen i Oslo. Hun har forklart at en mann kastet henne i sjøen. To menn har i morgentimene meldt seg til politiet.

Publisert

Politiet ble først varslet om hendelsen klokken 3.33 av en person som så kvinnen i havet, men som ikke klarte å få til en dialog med henne. Det var derfor tvil om hun var ved bevissthet.

Fem minutter senere var en politipatrulje i sjøen, og klokken 3.40 var kvinnen på land. Hun er nedkjølt og får behandling av ambulansepersonell på stedet, men skal ikke være alvorlig skadd, opplyser operasjonsleder Vidar PedersenOslo politidistrikt til NTB. Kvinnen er kjørt til legevakta for videre behandling, og politiet vil gjøre ytterligere avhør av henne søndag.

Hørte rop

Et annet vitne tok også kontakt med politiet. Vedkommende hadde hørt rop og så fra leilighetsvinduet sitt at kvinnen falt i vannet, samtidig som han så to personer løpe fra stedet.

— Dette ser vi alvorlig på. Det var ingen garanti for at noen skulle observere dette, og det er en mulighet for at hun kunne ha blitt liggende i sjøen, sier Pedersen.

Etter å ha fått behandling på stedet, ble det gjort et raskt avhør av kvinnen.

– Hun har forklart at hun gikk sammen med to menn. En skal ha løftet henne opp på skuldrene og kastet henne i sjøen. Etter det husker hun ikke stort mer, forteller Pedersen til NTB like før klokken 5.30.

Meldte seg for politiet

Like før klokken 6 søndag morgen opplyser politiet til VG har to menn i 20-årene har meldt seg etter hendelsen.

— De to mistenkte har møtt opp på politihuset, og de er i samtaler med krimvakten. Hvilken relasjon de har med fornærmede er så langt ukjent for meg, sier han.

Politiet jobber med å avhøre vitner, samtidig som de sjekker videoovervåkingen for å få en bedre beskrivelse av de to mennene.

Powered by Labrador CMS