– Våre barn er ikke gisler mens de venter på ny Ruseløkka skole!
LuiseBoye SprechlerLuise Boye Sprechler er medlem av FAU og Skolemiljøutvalget på Ruseløkka skole. Sammen med fire andre foreldre reagerer hun på Geir Kvarmes uttalelser i VårtOslo.
Som foreldre til barn på Ruseløkka skole reagerer vi sterkt på at Høyres Geir Kvarme går ut i VårtOslo og kaller våre barn for gisler.
Barna våre har det bra mens de venter på å få komme tilbake til den nye skolen som politikerne faktisk har vedtatt å bygge. At Kvarme nå går imot sitt eget partis syn i saken bidrar ikke i noen grad til fortgang i debatten eller byggesaken.
Vi busser gjerne våre barn til Vollebekk skole. Joda, avstanden er noe vi gjerne ville vært foruten. Men selv om mange var skeptiske til bussing i starten, fungerer det greit. Hver eneste morgen (og ettermiddag) møtes barna av en hyggelig bussjåfør, en voksen fra skolen og en varm, trygg buss som transporterer barna direkte fra dør til dør, til et fantastisk nytt skolebygg.
– Vi føler oss privilegerte
Vi føler oss privilegerte som opplever å ha barn i så flotte rammer og omgivelser. Vollebekk er en skole som har langt bedre både inne- og utemiljøet enn "gamle" Ruseløkka skole. Vollebekk skole er bygget for fremtidens undervisning av barn med fasiliteter som for eksempel fellesrom, grupperom, aula, auditorium, flotte gymsaler, romslige garderobeløsninger og arbeidsrom for lærerne.
Annonse
Skolegården fremmer lek og kreativt rom for barn og ansatte. I tillegg er det en trygg skole som oppfyller brannkrav, krav til ventilasjon og andre forhold som er viktige for våre barns helse og sikkerhet. En slik skole vil vi ha på Ruseløkka.
Gamle Ruseløkka har uttjent sin plikt
Hva tenker vi da – vi "typiske" småbarnsfamilier med barn på Ruseløkka skole for tiden?
Midt oppi all debatten om hvorvidt de demokratiske prosessene er fulgt, klager, høringer og høylytte debatter i sosiale medier og i lokalmiljøet. Vi tenker at vi er mange som sammen må investere i hverdagen for så snart som mulig å kunne oppnå det vi håper på for våre skolebarn og for vårt nærmiljø.
Nemlig høy trivsel i skolemiljøet, de aller beste vilkår for læring, utvikling av kreativitet, fysiske rammer som fremmer kroppslig utfoldelse, sosiale interaksjoner, omgitt av kompetente lærere som føler seg verdsatt, og foreldre som kan delta i skolemiljøet.
Gamle murblokker er ingenting. Barns barndom, skolegang, fremtid og muligheter er alt. Barn skaper liv i byen, det er de menneskene som fyller bygg vi husker og bærer med oss videre. Ikke bygget i seg selv. Det betyr ikke at vi glemmer hva som var. Eller at vi ikke ser at Ruseløkka en gang var et flott skolebygg, som det kan synes vemodig å miste. Det har vi en plikt til å ta med oss videre, ellers blir vi historieløse. Alt har sin tid. Også tidligere fine skolebygg som har uttjent sin plikt.
En skole for vår tid
Det å gå på skole er ikke det samme som det var for bare 40 år siden. Og våre barn fortjener en skole som er tilpasset vår tid. Som er tilpasset våre barns, og de ansattes, behov for et godt læringsmiljø, både inne og ute.
Hva tenker vi som ønsker å bo i byen med barn? Vi tenker at vi skulle ønske at våre folkevalgte kunne forstå vår desperasjon og vårt ønske om en snarlig fortgang i rive- og byggeprosessen slik at vi får barna tilbake til byen. Tilbake til sitt lokalmiljø.
Vi er opptatt av at vi nå griper muligheten til å få den skolen som barn og ansatte fortjener. Men da trenger vi at byggearbeidene får lov til å komme i gang. I morgen tidlig. Helst i går. For situasjonen nå, den tar krefter fra oss.
Det beste for byens barn
Hva tenker vi, familier med barn på Ruseløkka skole, på Vollebekk skole, med blikket mot våre barns oppvekst? At våre politikere kunne se at vi brennende ønsker oss det beste for våre barn. For naboens barn. For bydelens barn. For byens barn.
Det er på tide å vende blikket mot fremtidens skole. Vi har muligheten til å få Norges flotteste sentrumsskole her i Oslo. Et trekkplaster for barnefamilier som verdsetter kjernen av Ruseløkka skole: kulturelt mangfold med stor spennvidde.
Det avspeiler fremtidens samfunn for barna våre. La skolebygget gjøre det samme.
Innlegget er skrevet av:
Thale Sollien, mor til barn i 1. trinn og barn med skolestart 2019 Marie Øymyr Moe, mor til barn i 1. trinn og barn med skolestart 2020 Susanne Karlsson, mor til barn på 3. og 9. trinn Wenche Hammervold, mor til barn i 2., 3. og 5. trinn Luise Boye Sprechler, mor til barn i 3. trinn og til barn med skolestart 2019 og 2021, og medlem av FAU & SMU/Skolemiljøutvalget, Ruseløkka skole