Over 40 kaker var tilsendt av Mathallens gjester, som var med på feiringen av arenaens 10-årsdag.

Søndag inviterte Mathallen til kakefest og konkurranse. Her er vinnerkakene

Rundt 40 kaker stod på bordet under Mathallens tiårsdag, og det var gjestene selv som hadde bakt inn til bursdagen. Mathallen delte ut priser for beste smak, mest kreative og årets kake. — Jeg forventet ikke å vinne, spesielt ikke da jeg så alle de andre kakene, forteller Jennifer (49).

Publisert

Søndag feiret Mathallen på Vulkan sitt tiende år. Tradisjon tro inviterte de også sine gjester til å ha med bursdagskake for den årlige kakefesten, og denne gangen ble det ny rekord.

Hele 42 kaker var søndag ettermiddag meldt på til feiringen, da Mathallen hadde sitt tiårsjubileum. Det var gjester, både faste og nye, som hadde med seg bakverk av høyeste kvalitet, til bursdagsfeiringen.

Det var Mathallen som feiret år, men publikummere, både store og små, fikk lov til å være med på kakefesten, i det en jury skulle kåre den beste kaken. Etter kåringen var det duket for en skikkelig kakefest.

Det var over 40 kaker meldt på i konkurransen, der gjestene kjempet om prisen for årets kake.

— Det føles mer riktig at vi er sammen om feiringen, og skaper innholdet sammen med gjestene våre, forteller daglig leder i Mathallen, Frode Rønne Malmo.

Selv er han overrasket over det høye antallet kaker i år, og sier det er ekstra stas når kakene kommer fra gjestene selv. — Vi er overveldet. Det er jo utrolig hyggelig, og det føles ut som alle har lyst til å feire med oss, forteller den daglige lederen.

I tillegg har også Oslo Custom Cakes, som holder til på Mathallen, laget en diger modell av Mathallen, i kakeform. — Dette er byens kakebord! sier Rønne Malmo.

Årets kake: Spennende smaker

Det var Katya Kushsc sin moussekake som vant prisen for årets kake. Juryens begrunnelse skryter av estetikken og smakskombinasjonen. «Kaken er laget på en veldig pen måte. Utsiden er profesjonelt laget, og smakskombinasjonen er god og spennende» sier juryen.

Katya Kushsc sin moussekake vant prisen "Årets kake", for profesjonelt håndarbeid og gode smakskombinasjoner.

— Det føles helt nydelig! Jeg ble kjempeglad av å høre at jeg vant denne konkurransen, forteller Kushsc i en SMS til VårtOslo.

Mest kreative: — Jeg ble ganske overrasket!

Vinneren av prisen “Årets kreative kake” gikk til Jenny Aganon sin kjærlighetskake: en diger, rosa svane av sjokolade og smørkrem.

Foto: Privat
Foto: Mathallen Oslo

— Jeg trodde ikke jeg skulle vinne da jeg kom med kaken! Det var så mange andre fine kaker der, så jeg tenkte bare at jeg bare ble med for å prøve å se. Jeg ble ganske overrasket over at jeg faktisk vant for mest kreative, forteller hun.

— Dette er første gangen jeg er med på en slik konkurranse. Jeg har baking mest som en stress relief, men det er mange kollegaer som bestiller kake fra meg til fester og sånne ting, sier Aganon.

Årets smak: — Føles ut som jeg har vunnet i Lotto

Jennifer Ciaccio (49) vant prisen for årets smak, med sin glutenfri kake. Ciaccio har selv cøliaki, og ønsker å vise hvor god en glutenfri kake kan være.

Foto: Privat
Foto: Mathallen Oslo

— Jeg har laget en glutenfri kake. Som regel er ikke glutenfri kaker så gode, men den her er veldig god for å være glutenfri. Noe av det beste jeg selv har smakt. Det er en kraftig sjokoladesmak med mye krem, så den er myk og god, og ikke tørr som det pleier å være med glutenfritt, forteller Ciaccio.

Ciaccio baker mye på fritiden, og har aldri vært med i en slik konkurranse tidligere. Hun tipper en kjempegod, glutenfri kake, var noe av grunnen til at hun vant for beste smak.

— Det var kjempegøy, og det føles nesten ut som jeg har vunnet i Lotto. Jeg hadde ikke forventet å vinne, spesielt ikke da jeg så alle kakene. Da tenkte jeg at jeg var sjanseløs, fortsetter hun.

Powered by Labrador CMS