Etter at pinnsvinhusene var blitt montert opp, delte barna mer enn gjerne opplevelsene sine med Gerd Bånerud (t.v.).
Etter at pinnsvinhusene var blitt montert opp, delte barna mer enn gjerne opplevelsene sine med Gerd Bånerud (t.v.).

Gleden var stor da barna ved Gamlebyen barnehage satte ut flere hus til områdets pinnsvinfamilier i Botsparken

Torsdag inviterte Klosterengas venner med seg barn fra Gamlebyen barnehagen på å sette ut pinnsvinhus i Botsparken, som barna selv har omdøpt til «Politiparken». Barna fikk samtidig mulighet til å lære mye nytt og spennende i løpet av dagen.

Publisert

For et par år siden bosatte flere pinnsvinfamilier seg ved Klosterenga park, til stor glede for barnehagebarna i området, og som siden den gang har blitt sett til og tatt vare på.

Onsdag plasserte fire- og femåringer ved Gamlebyen barnehage, initiert av foreningen Klosterengas venner, ut tre pinnsvinhus i Botsparken, i nedre del av Klosterenga park.

— Botsparken kalles «Politiparken» av barna. Da vi inviterte dem med på å sette ut pinnsvinhusene der, ville de veldig gjerne være med, sier Gerd Bånerud, leder ved Klosterengas venner.

Viktig for nærmiljøet

Foreningen, opptatt av at parken brukes aktivt og sosialt, har som formål å gjøre barn og unge kjent med dens dyre- og fugleliv, opplyser Bånerud.

Pinnsvinhuset blir lagt på plass i Botsparken på Grønland.
Pinnsvinhuset blir lagt på plass i Botsparken på Grønland.

— Det er viktig å ta seg litt tid i hverdagen og fare frem med varsomhet og respekt for flora og fauna. Bare ved å stoppe opp, gjerne huke seg ned og lytte, lukte eller betrakte, oppdager vi fort mye spennende og vakkert som parken vår byr på. Det skaper tilhørighet og eierskap, som igjen hjelper med å bevare parken fri for søppel og hærverk, påpeker hun.

Bånerud forteller at det i forkant av utplasseringen fant sted et møte i barnehagen, der barna fikk anledning til å tilegne seg praktisk kunnskap som blant annet hva pinnsvin spiser, hvordan de ser ut med piggene ute og deres døgnrytme.

— Pinnsvin ligger i dvale i løvhauger og lune huler hele vinteren. Å ha et godt hus å sove i fullt av deilig løv og taket dekket med løv mot regn og snøsmelting, fikk barna hjelpe til med, sier Bånerud.

Et pusterom

Til tross for at Gamlebyen barnehage står i fare for å bli lagt ned, fremhever Gry Pettersen, pedagogisk leder ved én av dens avdelinger, viktigheten av at alle barn har rett til en trygg leke- og læringsanstalt i eget nærmiljø.

I så måte var torsdagens utflukt kjærkomment både for små og store.

Fire- og femåringene ved Gamlebyen barnehage satte ut tre pinnsvinhus i Botsparken, i nedre del av Klosterenga park.
Fire- og femåringene ved Gamlebyen barnehage satte ut tre pinnsvinhus i Botsparken, i nedre del av Klosterenga park.

Bånerud legger til at foreningen har mottatt midler fra Sparebankstiftelsen DnB og bydelen, og dermed har de også tidligere gått til innkjøp av og satt ut pinnsvinhus.

— I tillegg har det kommet til flaggermuskasser, blomsterløk, biekasser, insekthotell og fuglekasser i Klosterenga park. Mye er allerede montert og plantet av barn i nærområdet, men noe gjenstår, så det vil fortsatt gå ut invitasjon til barnehager og skoler, alt etter årstid og tilgjengelighet, avslutter Bånerud.

Powered by Labrador CMS