Flere medisinstudenter har fått innvilget å fullføre studiet i Oslo. Foreløpig har én av ti av studentene fått avslag på søknaden om opphold.

Universitetet i Oslo vil la medisinstudenter fra Gaza fullføre graden i Norge. UDI setter ned foten

Legestudenter fra Gaza nektes innreise i Norge. «Lite sannsynlig at studentene vil vende tilbake», står det i avslagsbrevet.

Publisert

– Jeg vil fullføre graden min i Norge, så jeg kan reise tilbake til Gaza. Vi har mistet så mange helsearbeidere. Det er helt avgjørende at vi får reise tilbake, sier medisinstudent Manar Alkhodari fra Gaza til Klassekampen.

Hun er en av flere medisinstudenter som hadde fått innvilget å fullføre studiet i Oslo. Foreløpig har én av ti av studentene fått avslag på søknaden om opphold.

I avslagsbrevet står det at «situasjonen i Gaza gjør at det er lite sannsynlig at studentene vil vende tilbake», ifølge Klassekampen. Alkhodari skulle uteksamineres i år, men studiene er satt på pause på grunn av Israels krig mot Hamas.

– For denne gruppen vil studietillatelse som hovedregel ikke gis, med mindre søkeren har betydelig tilknytning til hjemlandet eller andre konkrete omstendigheter tilsier at søkeren vil returnere etter endt opphold i Norge, skriver enhetsleder Frode Mortensen i Utlendingsdirektoratet (UDI) til Klassekampen.

Powered by Labrador CMS