– Jeg vil at flere skal oppdage kunstnerne i sitt nabolag, sier Oslo Opens nye leder, Frida Karina Rusnak.
– Jeg vil at flere skal oppdage kunstnerne i sitt nabolag, sier Oslo Opens nye leder, Frida Karina Rusnak.

Frida Rusnak Rusnak (34) blir ny daglig leder for Oslo Open

– Det jeg elsker med Oslo Open er at man møter kunstnerne uten mellomledd. Det er noe veldig deilig med å komme inn i arbeidsrommet og se kunst før den er klar til å presenteres for resten av verden.

Publisert

Oslo Open er en selvstendig kunstnerstyrt og ideell organisasjon etablert i år 2000 av kunstnere og en rekke nasjonale og lokale kunstinstitusjoner. Hovedaktiviteten er å arrangere åpne atelier i april hvert år, der profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere med atelier i Oslo åpner sine dører for publikum.

Frida Karina Rusnak har vært tilknyttet Kunsthall Oslo, Transcultural Arts Production og Norsk Kulturråd. Siste år har hun utviklet Oslo kunst- og kunnskapsverksted på Kunsthall Oslo, et formidlingsprosjekt for og med unge fra Oslo sentrum/øst, og utstillingen In the Eyes of the Child, kuratert av prosjektets ungdomsråd.

– Stolt over ansettelsen

– Oslo Open er stolt over å hente inn Frida. Vi gleder oss til å se Frida forme Oslo Open i tett samarbeid med byens profesjonelle kunstnere. Det blir stas! sier styreleder for Oslo Open, kunstner Trond Hugo Haugen.

– Det jeg elsker med Oslo Open er at man møter kunstnerne uten mellomledd. Det er noe veldig deilig med å komme inn i arbeidsrommet og se kunst før den er klar til å presenteres for resten av verden. Jeg vil at enda flere skal oppdage kunstnerne i sitt nabolag, og for å få til dette har jeg lyst til å involvere flere unge i formidlingen, sier Frida.

Powered by Labrador CMS