Grorud fikk lite spillerom i angrep mot Lillestrøm. Her blir Martin Høyland og Glenn Harviken i gult godt pakket inn.

Iskald debut for Grorud i OBOS-ligaen

Tidenes første kamp på herrenes nest øverste nivå i Groruddalen skulle bli en jevnspilt affære. Men Lillestrøm var hakket vassere enn hjemmelaget Grorud denne kalde og regnfulle sommerkvelden.

Lillestrøm slo Grorud 1-0 i sistnevntes første kamp i OBOS-ligaen. Målet kom i det 65. spilleminutt og ble satt inn av Fredrik Krogstad.

Dette var den første kampen i herrenes toppfotball som har blitt spilt i Groruddalen. Dessverre var det ingen ting som minnet om dette i rammen rundt kampen. Smittevernregler og et iskaldt forrykende regnvær får ta mesteparten av skylda for det.

Boikottet av LSK-fansen

200 gjennomvåte grorudtilhengere ga ikke mye lyd fra seg i første omgang. Lillestrøms supportere, Kanarifansen, boikottet kampen i protest mot smittevernreglene, som ikke tillater mer enn 200 tilskuere innenfor gjerdet.

— Når ikke alle får komme inn, kommer det ingen fra oss, var beskjeden fra Kanarifansen.

Værgudene fikk sette sitt preg på kampen. Neste gang blir været bedre, garantert.

Første omgang ble en våt, kald og trist affære. Det var ingenting i stemningen som skulle tyde på at dette var en match om viktige poeng. Grorud hang fint med, og viste i enkelte angrep hurtig og teknisk god fotball.

Like gode i banespillet

— Vi er kjempeglade for å spille i OBOS-ligaen. Dette er normalt antall tilskuere for oss. Vi er ikke vant med mye folk og leven på tribunen, sa Groruds kaptein Preben Mankowitz etter kampen.

— Vi er like gode som Lillestrøm mellom 16-meterne. Det er i avslutningene vi henger etter. Derfor taper vi i dag. Når vi få spille vårt spill, vet alle hva de skal gjøre, og da går det fort. Mot Ranheim i neste runde, skal vi ha forbedret avslutningene, sier Mankowitz.

Kapteinen ble byttet ut mot slutten av kampen, men bedyrer at det ikke var sykdom eller skade som var bakgrunn for det.

Groruds kaptein Preben Mankowitz smiler ikke etter hederlige tap. Han lover mer effektivt angrepsspill mot Ranheim i neste serierunde.

På Grorud var klubben overlykkelig over å få spille toppfotball på eget kunstgress.

— Dette er bare gøy. Dette blir spennende, sa Terje Jørgensen som hadde meldt seg som frivillig som vert til kampen.

Vær og smittevernregler kan ikke klubben få gjort noe med. Regnværet gjorde flere forsøk på å sette lyd og nettforbindelse ut av spill i minuttene før kampstart.

Fotball er religion på Lillestrøm

På Grorud, som aldri har vært høyere i seriesystemet enn de er nå, har fotballelskere valgt andre klubber når de har lagt en fotballklubb til sitt hjerte. Det er ikke mer enn noen få kilometer mellom Grorud og Lillestrøm.

På Lillestrøm fotball religion. Mange lillestømlinger gikk mentalt i kjelleren etter nedrykket i fjor. Etter dagens boikott av serieåpningen kan det tyde på at de fortsatt er der nede. På Grorud derimot, gikk opprykket hus forbi for noen.

Fotballentusiaster på Grorud må nå kjenne sin besøkelsestid. Laget er helt klart godt nok for norsk toppfotball. Grorudfolks tilbakeholdenhet på tribunen står ikke i stil til det gode spillet som laget har prestert de siste sesongene.

Hos trenerteam og innbyttere var tenningen høy, og sju innbyttere lagde mer støy enn 200 tilskuere. I hvert fall i første omgang

Leo Cornic spilte en god kamp for Grorud

På fotballkamp er det lov til å rope ut av glede og av frustrasjon. Engasjement skaper underholdning, og stemning på stadion får flere tilskuere til å støtte laget.

I andre omgang sluttet det å regne. Publikum våknet litt etter kalddusjen de hadde fått fra kampstart.

I andre omgang fikk Lillestrøm et lite overtak, og bortelagets sjanser var skarpere enn de Grorud produserte.

Debutant ble dagens grorudspiller

Leo Cornic ble kåret til dagens grorudspiller. I første omgang var han han høyt og lavt, og viste god teknikk. Kaptein Preben Mankowitz hadde en fot med i det meste som gikk bra for Grorud, mens lagets angripere ble tett markert og passet opp av lillestrømforsvaret.

Den største sjansen fikk Grorud på et innlegg fra Mankowitz helt på slutten av første omgang. Etter kaos i Lillestrømforsvaret blir et skudd blokkert på målsreken.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.