Oslo Fagottkor framførte sin uforglemmelige versjon av «Somewhere over the rainbow» etter prisutdelingen.

Fagottkoret vant Æresprisen under Oslo Pride og kvitterte med ubetalelig versjon av «Somewhere over the rainbow»

— Idag er vi en stor flokk. Førti kreative gærne, dyktige sangenere som har nådd fram til et stort publikum, selv om vi er seksuelt vanskeligstilte alle sammen.

Det sa leder og tenor i Oslo Fagottkor, Steinar Svendsen, i den ene av hele tre takketaler etter utdelingen av Æresprisen, som ble overrakt koret onsdag kveld. Æresprisen deles ut til noen som på en utmerket måte har gjort en særskilt innsats for skeive personers stilling i det norske samfunn.

Det var leder av Oslo Pride, Fredrik Dreyer og vinner av fjorårets Ærespris, slampoet, forfatter, samfunnsdebattant Guro Sibeko som delte ut prisen.

Korleder Steinar Svendsen fortalte om festen i 2003, hvor ideen om et kor ble unnfanget. — Vi var en gjeng syngende menn som var glad i andre, syngende menn. Det ble gøy, slo han fast.

Kanskje det kunne bli gøy?

Steinar Svendsen fortalte hvordan ideen om et fagottkor først kom på en fest hos Anders Gåsland i 2003.

— Vi var en gjeng syngende menn som var glad i andre, syngende menn. Kanskje vi skulle lage et kor, spurte vi hverandre. Kanskje det kunne bli gøy? Og det ble det. I dag er vi en stor flokk, førti kreative, gærne sangere som har nåddd fram til et stort publikum selv om vi er seksuelt vanskeligstilte alle sammen, sa Svendsen fra scenen på Young på Youngstorget under Oslo Pride onsdag kveld.

Dirigent Therese Kinzler Eriksen takket også for prisen, og understreket at hun unner alle kor å kjenne på den friheten fra sjangere og forventninger som fagottkoret har.

Dirigent Therese Kinzler Eriksen en var også på festen i 2003, hvor ideen om koret kom. Frihetsfølelsen fra festen har hun tatt med videre inn i frihet fra sjangere og forventninger, sa hun i takketalen sin.

PKI vant Frydprisen

Også Frydprisen ble delt ut, og vinner var PKI, Pasientorganisasjonen for Kjønnsinkongruens.

Leder i PKI, Aleksander Sørlie, takket for prisen og uttrykte stolthet over medlemsveksten de har opplevd.

— Det er dere som utgjør organsiasjonen, de 500 medlemmene våre, sa Sørlie.

PKI jobber for et helhetlig, forsvarlig og tilgjengelig helsetilbud for personer som opplever kjønnsinkongruens i Norge. Pasientorganisasjonen ble stiftet i 2018.

Frydprisen deles ut til en eller flere personer eller en organisasjon som har gjort seg fordelaktig bemerket i samfunnet og i mediene til det gode for alle som bryter med samfunnets normer for kjønn og seksualitet det siste året.

Til slutt framførte Oslo Fagottkor en versjon av «Somewhere over the rainbow» som virkelig var Oslo Pride verdig.

Aleksander Sørlie i PKI mottar Frydprisen onsdag kveld.
Powered by Labrador CMS