OSLO PÅ TVERS:

Se videoen om Mathilde (36): Opplever Oslo som en inkluderende by, men har opplevd vold på grunn av hvem hun er

— Selv om jeg har opplevd vold og diskriminering, har jeg opplevd flest hyggelige ting, sier Mathilde Decaen Fossheim (36) som jobber som musiker, DJ og hjelpepleier.

Publisert

Mathilde Decaen Fossheim (36) flyttet til Oslo som 28-åring.

— Opplevde du at du fikk den hjelpen du trengte da du kom hit?

Ved siden av studier og jobb som hjelpepleier er Mathilde en aktiv musiker. Her som DJ i Oslo.
Ved siden av studier og jobb som hjelpepleier er Mathilde en aktiv musiker. Her som DJ i Oslo.

— Absolutt. Jeg dro på kafé-treffet til Foreningen FRI, T-kafé, som er et lavterskeltilbud for transpersoner. Så var det jo de skeive utestedene So, Elsker og London. Her var det så mange synlige skeive personer, så jeg følte meg mer akseptert. Det gjorde at jeg følte meg mye mindre alene, og jeg fikk også lettere hjelp, sier hun.

Men det var ikke bare gode opplevelser den nye byen hadde å by på. En kveld på det skeive utestedet London fikk Mathilde oppleve noe som skulle prege henne i lang tid etterpå.

— Jeg skulle på do og gikk inn på dametoalettet. Der sto det plutselig en mann som ikke likte at jeg var der. Han tok hendene rundt halsen og tok et ordentlig kvelertak på meg. Da svartnet det. Heldigvis er det noen år siden nå, men jeg gikk lenge i terapi og jobbet mye med alle reaksjonene jeg fikk som følge av den hendelsen. Det var vanskelig i ettertid, forteller hun.

Les hele saken her:

Powered by Labrador CMS