Skeidtrener Gard Holme hadde mye å si, men ikke til pressen etter kampen mot KFUM på hjemmebane. Skeid fikk en leksjon i kontringsfotball.

Skeid-trener Gard Holmes lag fikk kjørt seg mot byrival KFUM. Nå er laget fra Ekeberg på opprykksplass til eliteserien

KFUM er uten tvil gode nok for opprykk, men Ekeberg-laget mangler nesten alt som kreves av et eliteserielag. Med storseier over Skeid ligger KFUM på direkte opprykksplass til eliteserien, og det kan bli nok en anleggsnøtt for Oslos politikere.

Med god økonomi, kontinuitet og langsiktig planlegging har KFUM bygd opp et godt fotballag. Akkurat nå er de sammen med Brann fra Bergen favoritter til å rykke opp i eliteserien neste år.

Mot Skeid viste laget en nesten utenomjordisk effektivitet, og vant med store sifre.

Lite snakkesalig Skeid-trener

Med tidligere Skeid-kaptein Jørgen Isnes som trener er KFUM i ferd med å lykkes med årets målsetning. Å rykke opp i eliteserien.

— KFUM er et veldig godt lag, hvem er det som sier at det laget ikke kan rykke opp, sa Skeids trener Gard Holme retorisk etter kampen.

Holme var lite snakkesalig, men mente at hans eget lag hadde forsvart seg med hodet under armen.

Skeid hadde ballen mye i mesteparten av kampen, men stanget og stanget mot KFUMs forsvar. Etter et kvarter i første omgang kommer en stygg forsvarsmiss fra Skeid.

Marcus Melchior var Skeids beste til han måtte ut med en liten skade.

KFUM utnytter denne til å gjøre 0-1. samme forsvarsfeil gjentar seg i sluttminuttene av omgangen, og det gir 0-2.

Andre omgang tar Skeid over spillet fullstendig. Klimaks kommer da Ulrich Ness setter et frispark i stolpen.

Skårer på hver sjanse

Like etter bommer Skeid på en pasning. KFUM kontrer inn 0-3. 0-4 kommer neste gang laget får ballen. Robin Rasch scorer på straffe.

Skeids Emil Tjøstheim header inn lagets trøstemål, før gjengen fra Ekeberg kontrer inn 1-5 via stolpen.

Johnny Buduson var kaptein i Fredrik Berglies sykefravær

— Jeg kan ikke forklare hva som skjedde. Vi hadde dem i andre omgang, men avgjørende situasjoner gikk i mot oss. KFUM er et topplag, det er ingen tvil, sa Skeids bestemann Marcus Melchior etter kampen.

Kapteinen syk

Like forbløffet over kampens gang var Ulrich Ness.

--De er dødelig effektive. De viser oss hvordan å kontre. Vi får til en del vi på Skeid også, spesielt i starten på andre omgang. Det var surt at frisparket mitt gikk stang ut. På slutten går luften ut av ballongen. Kaptein Fredrik Berglie var syk og ikke kunne spille, om det hadde noe å si for resultatet, blir bare gjetninger, sier en dønn ærlig Ness. Han, som alle andre så at KFUM kom veldig lett igjennom fra kantene i denne kampen.

1-divisjon, OBOS-ligaen Nordre Åsen 29.08

Skeid - KFUM, Oslo 1-5 (0-2)

14.min 0-1Håkon Helland Hoseth

45.min 0-2 Johannes Nunez

57.min 0-3 Dadi Gaye

64.min 0-4 Robin Rasch (straffespark)

67.min 1-4 Emil Tjøstheim

87.min 1-5 Petter Dahl

Dommer: Ali al Hattam.