Dribleglade Osame Sahraoui gjorde livet surt for Viking-forsvarerne ved flere anledninger gjennom kampen.

Sahraoui-magi da Vålerenga fortsatte storformen. - Jeg er redd han blir for god for Vålerenga, sier Fagermo

Osame Sahraoui (21) ble kampens store spiller med et mål i hver omgang i Vålerengas 2-1-seier over Viking i Eliteserien.

Den dribleglade venstrevingen gjorde livet surt for Viking-forsvarerne ved flere anledninger gjennom kampen. Talentet har fått kritikk for manglende sluttprodukt, men foran over 9.000 tilskuere i Stavanger var det ingen tvil.

Et dribleraid som endte med en lav avslutning i det lengste hjørnet og et godt skudd fra 14 meter, gjør at Osame Sahraoui står med fire scoringer denne sesongen.

— Har fått selvtilliten på plass

Vålerenga står nå uten tap på åtte kamper. Sju av dem er blitt seirer. Det er et godt utgangspunkt for Oslo-laget som forbereder seg til et hett derby mot rival og tredjeplasserte Lillestrøm til helgen.

— Det er gøy at det løsner der (med mål). Det er ingen i Eliteserien som matcher ham ellers som kantspiller. Når han produserer mål i tillegg, er jeg redd han blir for god for Vålerenga, sa trener Dag-Eilev Fagermo til Discovery.

— Vi har fått selvtilliten på plass. Man trenger selvtillit for at det skal flyte, og nå flyter det for oss. Alt går bra for oss. Vi hadde en veldig tung periode, så det er viktig at vi får denne perioden, sa Sahraoui til Discovery.

Osame Sahraoui og lagkameratene jubler ikke bare over å ha slått Viking. Nå er de ubeseiret i de sju siste kampene. Seks av dem har østkantlaget vunnet.

For Viking har det vært en tøff uke. Torsdag ble drømmen om Europa-spill knust med tap for rumenske FCSB. Søndag ga Edvin Austbø Viking et håp 20 minutter før slutt med sin første eliteseriescoring, men det ble med håpet.

Sahraoui driblet "hele" Viking-forsvaret

Viking møter Kristiansund borte i neste oppgjør, mens Vålerenga skal måle krefter i det som ser ut til å bli en publikumsfest mot Lillestrøm i Oslo.

På overtid deiset Odin Thiago Holm og Viking-keeper Patrik Gunnarsson i bakken i en stygg kollisjon. Begge ble bandasjert på banen for kutt i hodet og kunne fortsette, men det var det siste som skjedde i den hektiske kampen i Stavanger.

Roser Osame Sahraouis ferdigheter: — Når han produserer mål i tillegg, er jeg redd han blir for god for Vålerenga, sier trener Dag-Eilev Fagermo

Viking startet kampen best og skapte noen farligheter. Deretter ble VIF mer med i spillet, og Sahraoui driblet seg gjennom «hele» Viking-forsvaret før han satte inn 1-0.

I forkant serverte Odin Thiago Holm en lekker stikker til nysigneringen Torgeir Børven, men angriperens avslutning alene med keeper ble stoppet.

Ti minutter ut i 2. omgang fikk Sahraoui ballen i 16-meteren, tok et par berøringer før han plasserte ballen hardt og bestemt forbi Gunnarsson.

— Vi blør for drakta

En sluttspurt ble iverksatt av Viking da unggutten Austbø snek inn en ball bak Magnus Sjøeng i VIF-buret med 20 minutter igjen av kampen. Avslutningen fra utenfor 16-meteren var ikke hard, men helt ute ved venstre stolpe.

Det meste dreiet seg om Viking i siste del av kampen, men Stefan Strandberg og resten av VIF-forsvaret sto imot.

Fredrik Torsteinbø var nære på i overtiden, men hans lobb over Sjøeng gikk også over mål, og Sahraouis to mål ble avgjørende.

— Det var fryktelig deilig. Man ser moralen i den gruppa her. Det betyr veldig mye. Jeg scorer to mål, men måten vi forsvarer oss på siste 20-30, viser at vi blør for drakta, sa Sahraoui.