57-åringen har en omfattende straffehistorikk, som strekker seg over mer enn tre tiår.
57-åringen har en omfattende straffehistorikk, som strekker seg over mer enn tre tiår.

Tatt uten førerkort 36 ganger da han ble stanset i Professor Dahls gate. Igjen uten førerkort

57-åringen har muligens satt en eller annen slags rekord - nå er han dømt til en måned i fengsel etter å ha blitt stanset uten førerkort 37 ganger.

Publisert

— Retten viser til at intensiteten i tiltaltes gjentatte overtredelser av forbudet mot kjøring uten gyldig førerkort er jevn og høy også over de senere år, som er det som er av størst interesse for straffutmålingen, står det i dommen mot en 57 år gammel oslomann.

Oslo tingrett dømmer mannen til 30 dagers fengsel etter at han ble stanset av politiet uten gyldig førerkort i Professor Dahls gate i fjor høst. Da hadde det gått et drøyt halvår siden 57-åringen ble stanset i Fougstads gate. Også den gang uten førerkort.

Tidligere dømt for kjøring i rus

57-åringen har en omfattende straffehistorikk, som strekker seg over mer enn tre tiår. Siden 1986 er han straffedømt 21 ganger for til sammen 37 tilfeller av kjøring uten førerkort. I tillegg er han domfelt en rekke ganger for andre brudd på vegtrafikkloven, herunder kjøring i ruspåvirket tilstand.

Mannen har aldri hatt førerkort, og har med det heller aldri fått grunnleggende trafikkopplæring. Straffen på en måneds fengsel inneholder en strafferabatt på 15 prosent fordi han skal ha erkjent de faktiske forhold.

— Når retten samlet vurderer sakens opplysninger finner den at straff passende skal utmåles til fengsel i 30 dager, i samsvar med påtalemyndighetens påstand, skriver Oslo tingrett i dommen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.