Syklist, gående og bilister på St. Hanshaugen i Oslo. Foto: Sykkelprosjektet / Youtube
Syklist, gående og bilister på St. Hanshaugen i Oslo. Foto: Sykkelprosjektet / Youtube

– Det må da være lov å uttrykke sin mening om sykling, uten å bli hengt ut

Noen har delt screenshots med opplysninger om meg, hvor jeg bor, mitt telefonnummer og mitt arbeidssted. Hva har dette med mitt innlegg om sykling å gjøre?

Publisert Sist oppdatert

Jeg delte nylig mine tanker i VårtOslo rundt mine og andres opplevelser av det å være fotgjenger i Oslo. Innlegget var postet av meg som privatperson og med bakgrunn i egne opplevelser, og også hva jeg har hørt fra andre.

Kommentarene som har kommet under innlegget, men også i andre nettsider hvor innlegget er delt, viser at det er mange som deler frustrasjonen over mange syklisters adferd i trafikken.

Tar person, ikke sak

Men det er også de som i stedet for å kommentere sak, begynner å legge ut om hva jeg jobber med – som om det skulle være vesentlig for mitt innlegg. Både på Twitter og på Facebook er det delt screenshots med opplysninger om meg, hvor jeg bor, mitt telefonnummer og mitt arbeidssted. Hva har dette med mitt innlegg å gjøre?

Ja, jeg er medlem i Facebook-gruppa JA TIL BILEN i Oslo. Jeg kjører selv bil en sjelden gang, men lever tett på og ser de utfordringene flere av byens beboere får, som trenger bil i sitt daglige virke. Jeg ønsker at byliv skal kunne bestå av fotgjengere, syklister, biler og turistbusser. For ja, jeg jobber også i reiselivsbransjen og har gjester som opplever byen vår fra et bussete, i tillegg til korte vandringer til fots rundt omkring i byen vår.

Må ha lov til å mene

Men alt dette har da ingen verdens ting med at jeg skriver et innlegg som en Oslo-beboer som daglig opplever nestenulykker mellom fotgjengere og syklister? Det må da være lov til å uttrykke sin mening i et demokratisk samfunn som vi har her i Norge, uten at man blir hengt ut med sine private kontaktdetaljer eller hva jeg jobber med – noe som er revnende likegyldig for mitt innlegg.