USS Mount Whitney er den amerikanske sjette flåtens flaggskip og kommandobåt. Den 189 meter lange båten har svært avanserte datasystemer ombord.
USS Mount Whitney er den amerikanske sjette flåtens flaggskip og kommandobåt. Den 189 meter lange båten har svært avanserte datasystemer ombord.

Dette enorme krigsskipet legger til kai i Oslo i dag. Et av verdens mest avanserte

Det amerikanske marinefartøyet USS Mount Whitney legger tirsdag ettermiddag til kai i Oslo. Skipet skal videre med norske fartøyer på øvelse i Østersjøen.

Publisert

I Oslo skal marinefartøyet bytte mannskap og sørge for nødvendige etterforsyninger, opplyser Forsvaret i en pressemelding.

Det var Forsvarets forum som omtalte saken først.

– Økt tilstedeværelse og interesse for nærområdene våre gir allierte styrker bedre kjennskap til operasjoner i norske kyst- og fjordstrøk, sier sjef for Sjøforsvaret, kontreadmiral Rune Andersen.

Strenge smittevernregler

Marinefartøyet har nylig deltatt på Nato-øvelsen Steadfast Defender og skal videre til øvelsen Baltops i Østersjøen sammen med en rekke norske fartøyer.

Anløpet til Norge er godkjent av Forsvarsdepartementet etter en juridisk vurdering av covid-19-forskriften, og mannskapsbyttet skjer under et strengt smittevernregime, ifølge Forsvaret.

Frakten av mannskaper til og fra militær flyplass vil foregå i lukket busstransport, og det vil ikke være kontakt mellom mannskaper og norsk befolkning. Alt amerikansk personell er vaksinert, og Forsvarets sanitet vil teste alle som forlater og ankommer fartøyet.

Powered by Labrador CMS