LO-sjef Hans-Christian Gabrielsen møtte syklister fra Foodora på Youngstorget. Her er han sammen med klubbleder Espen Utne Landgraff. Syklistene er fagorganisert i Fellesforbundet.
LO-sjef Hans-Christian Gabrielsen møtte syklister fra Foodora på Youngstorget. Her er han sammen med klubbleder Espen Utne Landgraff. Syklistene er fagorganisert i Fellesforbundet.

Foodora-syklistene får skryt av LO-sjefen: – De holder hjulene i gang

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen tror vi hadde sett mange flere permitteringer og konkurser i restaurantbransjen hvis det ikke var for Foodora.

Publisert

– De gjør en utrolig innsats for å holde hjulene i gang, sier Hans- Christian Gabrielsen.

NTB møter ham på Youngstorget, der han onsdag stiller opp sammen med fagorganiserte sykkelbud i Foodora for å fortelle om hvordan hjemleveringstjenesten har gjort det mulig for mange restauranter å holde det gående til tross for at de må holde dørene stengt.

Les også: VårtOslo trenger en dugnad for lokaljournalistikken

– Jeg tror dette bidrar til at omsetningsfallet blir mindre enn det ellers ville ha vært, sier Gabrielsen.

Flere har begynt med takeaway

Det inntrykket bekreftes av Paul Olai-Olssen, nestleder i klubben i Foodora.

Flere restauranter har lagt om driften helt til takeaway. Foodoras syklister sørger for at maten ender opp hos kundene.
Flere restauranter har lagt om driften helt til takeaway. Foodoras syklister sørger for at maten ender opp hos kundene.

– De er noen restauranter som har lagt om driften helt til takeaway. Vi har også fått en stor pågang av nye restauranter som ikke har hatt takeaway før, og som ser på dette som sin måte å overleve på, sier han.

Ikke flere midlertidig ansatte

I fjor gikk sykkelbudene til streik med krav om tariffavtale. Den er nå på plass og fungerer helt normalt, ifølge Olai-Olssen

– Og den hjelper oss veldig i en krise som nå.

De tillitsvalgte sier de ikke har inntrykk av at krisen har ført til økt bruk av midlertidig ansatte.