Høyhuset ved Majorstuen skole vil skyggelegge skolegården til barna i Majorstuen skole, ifølge Karin Beate Theodorsen. Illustrasjon: 
 LOF Arkitekter
Høyhuset ved Majorstuen skole vil skyggelegge skolegården til barna i Majorstuen skole, ifølge Karin Beate Theodorsen. Illustrasjon: LOF Arkitekter

– Nei til høyhus på Fonteneplassen. Barn og unge først

Publisert

Elevene på Majorstua, framtida vår, har krav på et minimum av lys og luft for å lære og for å trives i skolehverdagen. Nei til høyhus på Fonteneplassen.

I Frogner bydel er det stor strid om OBOS sine planer om å bygge et høyhus med 350 leiligheter på et område kloss inntil Majorstua Skole (Fonteneplassen). Plassen er i utgangspunktet svært begrenset. I dag bruker skoleelevene området til lek og fritidsaktiviteter. Barn og ungdom bruker også området på ettermiddags-og kveldstid.

På tross av at et eventuelt høyhus vil skyggelegge skolen, begrense fritidsrommet for elevene, virke negativt inn på elevenes og lærernes trivsel og arbeidsforhold og forårsake mye støy i byggeperioden, som er beregnet til seks år, har politikerne på byrådsnivå til nå brydd seg lite om de mange advarslene fra foreldre, lærere og elevene, i tillegg til de kommunale etatene som har uttalt seg negativt om bygging.

Saken er utsatt til oktober

Da byutviklingskomiteen hadde befaring på Fonteneplassen 13. september, fikk de til fulle oppleve den store motstanden fra skoleelevene mot ødeleggelsen av uterommet deres og virkningen den vil ha på arbeidslyst og trivsel på sikt. Heldigvis ble saken utsatt, og skal nå behandles på nytt 11. oktober.

Frogner SV har hele tiden vært innbitt motstander av å bebygge et område som vil ha slik negativ effekt på elevenes og lærernes arbeidsforhold og trivsel. Majorstua skole har allerede svært trange uteområder. En høyblokk, slik den er skissert av OBOS, vil bare ha negative konsekvenser for skolen. Vi er glade for at Høyre og Venstre på bydelsnivå går så sterkt mot utbygging og svært skuffet over Aps støtte til utbygging.

Stoler på SV

Vi stoler på at SV, som ikke sitter i byutviklingskomiteen, følger oss og partiets program i denne saken på byrådsnivå. Når vi sier ”barn og unge først”, må vi også etterleve det i praksis. Elevene, som er framtida vår, har selvfølgelig krav på et minimum av lys og luft for å lære og for å trives i skolehverdagen. Skulle bare mangle!

Har du noen tanker rundt høyhuset på Fonteneplassen, kommenter gjerne i feltet under.

Powered by Labrador CMS