Maren Rismyhr, i bystyret for Rødt, har kjempet for at Fontenehusene i Oslo ikke skulle oppleve dramatisk kutt i budsjettene.
Maren Rismyhr, i bystyret for Rødt, har kjempet for at Fontenehusene i Oslo ikke skulle oppleve dramatisk kutt i budsjettene.

Oslo-budsjettet: De tre Fontene-husene på Bislett, Tøyen og Mortensrud får likevel ikke krisekutt

– Det er gledelig at vi ikke får kutt, i et år med alle konsekvensene av pandemien. Men det ville vært utrolig å kutte i lavterskeltilbudet i et år som dette.

Publisert

Onsdag la byrådet frem Oslo-budsjettet. Det er Rødt, som i forhandlinger med byrådspartiene AP, SV og MDG har sikret midler til Fontene-husene.

– Vi har fått til en økning i Fontene-husene. Det lå an til kutt, og de trenger disse pengene for å overleve, uten å si opp folk, forteller Maren Rismyhr, som sitter i bystyret for Rødt.

Rødt klarte å plusse på til sammen 7,4 millioner kroner ekstra til Fontene-husene i forhold til budsjettforslaget.

– Det er mange som sliter

– Vi vet at dette er et lavterskeltilbud som fungerer veldig bra. Folk trenger ikke ringe, fylle ut søknader og søke seg inn på forhånd. Det holder å møte opp. Vi mener egentlig at dette er et tilbud kommunen burde hatt selv, siden det fungerer så bra, sier Rismyhr.

Hun sier at Rødt prioriterte penger til Fontene-husene fordi disse er et viktig tilbud til uføretrygdete, folk som ikke har en jobb å gå til eller personer som sliter psykisk.

– Vi prioriterte å kjempe for dette tilbudet, siden det er mange som sliter, ikke minst på grunn av korona. Her kan folk vise at de duger, her har de et sted å være sosiale, i stedet for å sitte hjemme og være deprimerte, her kan de komme seg videre.

Følgende er ekstrabevilgningen til Fontene-husene:

  • Fontene øst: 1,5
  • Oslo sentrum: 1,5
  • Mortenrud: 2,4

Glad for å unngå kutt

– Åj, sier Hege Nordli, nestleder på Fontenehuset Oslo sentrum, når vi ringer henne om nyheten.

Hun er glad for at Fontenehuset ikke ender opp med kutt.

– Det er gledelig at vi ikke får kutt, i et år med alle konsekvensene av pandemien. Dette betyr at vi ligger omtrent på samme nivå som i år.

– Ville vært utrolig

For Fontenehuset i Oslo innebærer pengestøtten en økning i kommunens overføringer på 100.000 kroner, noe som likevel ikke dekker de økte kostnadene i samfunnet, for eksempel strømutgiftene.

– Det ville vært utrolig med et kutt i lavterskeltilbudet i et år som dette. Vi er veldig glade for at Rødt her tar grep, sier hun.

Powered by Labrador CMS