Andreas Halse (Ap) bekrefter at de rødgrønne flertallspartiene i bystyret er enige om Oslo kommunes budsjett for neste år.
Andreas Halse (Ap) bekrefter at de rødgrønne flertallspartiene i bystyret er enige om Oslo kommunes budsjett for neste år.

Rødgrønt flertall enig om Oslo-budsjettet for 2022: - Glad vi har landet et forlik

For sjuende gang på rad danner Rødt og de tre byrådspartiene Ap, SV og MDG bystyreflertall for Oslo-budsjettet. Det er klart etter at de fire partiene i dag har inngått et budsjettforlik.

Publisert

— Vi er glade for å kunne melde at vi har landet et budsjettforlik i Oslo mellom byrådspartiene og Rødt, skriver Arbeiderpartiets gruppeleder i bystyret, Andreas Halse, i en epost til VårtOslo.

Enigheten mellom de rødgrønne flertallspartiene kommer bare timer før bystyrets finansutvalg starter sin siste budsjettbehandling. Deretter skal Oslo-budsjettet for 2022 sluttbehandles og endelig vedtas av bystyret onsdag i neste uke.

Budsjett på 85 milliarder kroner

Siden Ap, SV og MDG dannet byråd etter kommunevalget i 2015 har Rødt hvert år sikret rødgrønt flertall for kommunebudsjettet i bystyret.

Totalbudsjettet for kommunen har nå vokst til så mye som 85 milliarder kroner. Tilsvarende verdien av det gigantiske oljefeltet Johan Sverdrup, i Nordsjøen.

Inkludert i dette beløpet ligger et enormt investeringsbudsjett på til sammen 19 milliarder kroner. Også i fjor var investeringsbudsjettet høyt, faktisk klarte ikke kommunen å bruke opp alle pengene som var satt av til nye anlegg, parker og skoler.

Måtte skyve på investeringer

I år har byrådet i sitt forslag satt av penger blant annet til nytt reserveanlegg for vannforsyning. Men også til idrettsanlegg og skoler og sykkelveier.

— Vi klarte ikke gjennomføre alt av fjorårets investeringer, så det blåser opp budsjettene i år. Vi får en del av fjorårets investeringer over i neste år, sa finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG) da budsjettforslaget ble lagt frem i høst.

Men trass i økende investeringsutgifter, i manglende kompensasjon fra staten til korona og i voksende gjeld, forsikrer finansbyråden om at kommuneøkonomien i byen er bunnsolid.

Powered by Labrador CMS