Mandagens nye koronarestriksjoner kan nok en gang skape økonomiske problemer for Ruter.

Nye koronarestriksjoner kan skape ytterligere pengetrøbbel for Ruter

Under koronapandemien i vår tapte Ruter 100 millioner kroner i uka. Ny koronainnstramming kan gi ytterligere pengetrøbbel for kollektivselskapet.— Vi vet ikke hva nye tiltak betyr for økonomien vår, opplyser Ruter.

Publisert

Koronaviruset har ikke vært lett å håndtere for Oslos kollektivselskap Ruter. Da nedstengingen traff hovedstaden i mars, anslo selskapet selv at de tapte rundt 100 millioner kroner i uka.

Så prekær var situasjonen på et tidspunkt at styreleder Sigurd Grytten advarte politikerne om full stans i Oslos kollektivtrafikk, og kontraktsoppsigelse med operatørselskapene som kjører T-baner, trikker og busser.

Frykter svikt i billettinntekter

De siste ukene har koronaviruset igjen lagt sin klamme hånd over hovedstaden og mandag innførte byrådet nye og innskjerpede koronatiltak. Blant disse var påbud om munnbind i kollektivtrafikken og krav til at bedrifter igjen innfører hjemmekontor for sine ansatte.

Mandagens varslede tiltak var alt annet enn gode nyheter for kollektivgiganten.

— Vi vet enda ikke hva de nye tiltakene vil bety for økonomien vår, men det er klart at ytterligere nedgang i billettinntekter er alvorlig, sier kommunikasjonssjef i Ruter, Sofie Brun, til VårtOslo.

Hun viser i den sammenheng til at billettinntektene for 2020 til tross for regjeringens kompensasjonsordning allerede er kraftig redusert.

Uendret ruteprogram foreløpig

Vårens nedstengning førte til en kraftig reduksjon i rutetilbudet til de kollektivreisende i Olso og omegn. Dette vil foreløpig ikke bli situasjnen nå.

— Foreløpig kjører vi med det ruteprogrammet vi nå har, opplyser Brun.

Hun sier at det heller ikke vil bli innført nye restriksjoner på selskapets transportmidler per i dag.-

— Det er Folkehelseinstituttet som til enhver tid kommer med pålegg om rutiner. På gårsdagens pressekonferanser var det ingen tiltak direkte rettet mot kollektivtrafikken, understreker kommunikasjonssjefen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS