Mandagens nye koronarestriksjoner kan nok en gang skape økonomiske problemer for Ruter.
Mandagens nye koronarestriksjoner kan nok en gang skape økonomiske problemer for Ruter.

Nye koronarestriksjoner kan skape ytterligere pengetrøbbel for Ruter

Under koronapandemien i vår tapte Ruter 100 millioner kroner i uka. Ny koronainnstramming kan gi ytterligere pengetrøbbel for kollektivselskapet.— Vi vet ikke hva nye tiltak betyr for økonomien vår, opplyser Ruter.

Publisert

Koronaviruset har ikke vært lett å håndtere for Oslos kollektivselskap Ruter. Da nedstengingen traff hovedstaden i mars, anslo selskapet selv at de tapte rundt 100 millioner kroner i uka.

Så prekær var situasjonen på et tidspunkt at styreleder Sigurd Grytten advarte politikerne om full stans i Oslos kollektivtrafikk, og kontraktsoppsigelse med operatørselskapene som kjører T-baner, trikker og busser.

Frykter svikt i billettinntekter

De siste ukene har koronaviruset igjen lagt sin klamme hånd over hovedstaden og mandag innførte byrådet nye og innskjerpede koronatiltak. Blant disse var påbud om munnbind i kollektivtrafikken og krav til at bedrifter igjen innfører hjemmekontor for sine ansatte.

Mandagens varslede tiltak var alt annet enn gode nyheter for kollektivgiganten.

— Vi vet enda ikke hva de nye tiltakene vil bety for økonomien vår, men det er klart at ytterligere nedgang i billettinntekter er alvorlig, sier kommunikasjonssjef i Ruter, Sofie Brun, til VårtOslo.

Hun viser i den sammenheng til at billettinntektene for 2020 til tross for regjeringens kompensasjonsordning allerede er kraftig redusert.

Uendret ruteprogram foreløpig

Vårens nedstengning førte til en kraftig reduksjon i rutetilbudet til de kollektivreisende i Olso og omegn. Dette vil foreløpig ikke bli situasjnen nå.

— Foreløpig kjører vi med det ruteprogrammet vi nå har, opplyser Brun.

Hun sier at det heller ikke vil bli innført nye restriksjoner på selskapets transportmidler per i dag.-

— Det er Folkehelseinstituttet som til enhver tid kommer med pålegg om rutiner. På gårsdagens pressekonferanser var det ingen tiltak direkte rettet mot kollektivtrafikken, understreker kommunikasjonssjefen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS