Koronasmitten øker i Oslo og har nå passert 16.000 tilfeller siden pandemien startet i mars i fjor.
Koronasmitten øker i Oslo og har nå passert 16.000 tilfeller siden pandemien startet i mars i fjor.

Over 2.000 nye koronasmittede i Oslo siden nyttår: - De siste ukene har det vært en økning av smitte

Tross strenge koronatiltak øker smitten igjen i Oslo, viser de siste tallene for hovedstaden. Heleseetaten slår fast at antallet nysmittede igjen kryper oppover, og tallene nærmer seg nå smittetoppen i november.

Publisert

Siste døgn er det registrert 133 nye koronasmittede i Oslo, viser helseetatens nyeste tall. Dermed har hovedstaden i dag passert 16.000 koronasmittede siden pandemien startet i mars i fjor.

I november hadde Oslo en foreløpig smittetopp og byrådet innførte strenge tiltak for å bremse smitten. Den påfølgende måneden falt smittetallene noe, men de strenge tiltakene som ble innført i begynnelsen av november ble videreført.

— Økning i smitte fra utlandet

— De siste to ukene har det imidlertid vært en økning av smitten igjen, skriver helseetaten i sin siste rapport.

Det registreres også om personer er smittet i Oslo, i innlandet utenfor Oslo eller i utlandet.

— Samlet for de siste fire ukene er 83 prosent smittet i Oslo, 7 prosent i innlandet utenfor Oslo og 7 prosent i utlandet. Det var en økning av smittetilfeller fra innlandet utenfor Oslo og fra utlandet fra uke 53 til uke 1 (fra 8 til 10 prosent for innlandet utenfor Oslo, og fra 5 til 13 prosent for utlandet).

— Fra uke 53 2020 til uke 1 2021 har det vært en kraftig økning i antall smittetilfeller i aldersgruppen 20–29 år (+166 tilfeller). Det har også vært store økninger i aldersgruppen 30–39 år (+ 70 tilfeller), 40–49 år (+48 tilfeller) og 10–19 år (+44 tilfeller), står det i rapporten.

Færre testet seg i jula og rett før nyttår

Samtidig som koronasmitte gikk ned i desember, falt også antallet personer som testet seg dramatisk. I de to siste ukene før jul ble det gjennomført 32.446 koronatester ved kommunale teststasjoner i Oslo. Men fra rett før julaften og til nyttår hadde testtallet sunket til 22.443, viser tall fra helseetaten.

Det er en nedgang på nøyaktig 10.003 tester. Eller et fall på 30.8 prosent i koronatestingen. Nedgangen i testing sammenfalt nesten med den prosentvise nedgangen i antalle smittede før jul. Drøyt 32 prosent færre smittetilfeller ble rapportert de siste to ukene av 2020 sammenlignet med ukene frem mot jul.

Nå er smittetrenden igjen stigende i Oslo, og det siste tallet som foreligger fra Folkehelseinstituttet viser at 5,21 prosent av alle avlagte tester i uke 53 var positive for covid-19.

Powered by Labrador CMS