Sammen med trenere fra Vålerenga fotball og unge ledere fra Vålerenga Samfunn, ble det lagt til rette for hyggelige aktiviteter i sola på Vallefeltet fredag.

Vålerenga fotball inviterer ukrainske flyktninger til inkluderende aktiviteter. — De smilte og hadde det moro

Fredag hadde klubben første besøk av barn i ulike aldre som tok del i aktiviteter på Vallefeltet. I tiden som kommer planlegges det et større tilbud.

Publisert

— Vålerenga er en stor fotballfamilie og vi ønsker å hjelpe og tilrettelegge der vi har mulighet. Fotball, og idrett og lek generelt, er et universelt språk og en fantastisk integreringsarena. Det er helt naturlig at vi gjør det vi kan for å gi spesielt barna noen lysglimt i en ellers tøff tid, sier Jannicke Aas, som er daglig leder i Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn.

Det er hele klubbens fotballavdeling som har tatt initiativ til og samarbeidet om at flyktninger i ulike aldre kan delta i forskjellige aktiviteter. Fredag fant det første besøket sted, da opptil ti ukrainske barn var på Vallefeltet sammen med noen av klubbens trenere og unge ledere. Tidligere på dagen hadde noen av dem også overvært herrelagets treningskamp mot Sogndal på Intility Arena.

— En veldig god start

Aas påpeker at siden tilbudet nylig har kommet til og man fortsatt er i en planleggingsfase, er ikke alle detaljer på plass enda. På samme tid forteller hun at de har opprettet god dialog med Utlendingsdirektoratet (UDI) som befinner seg på Scandic Helsfyr, slik at man sammen kan finne ut av hvordan man kan tilpasse aktivitetstilbudet på en best mulig måte.

Jannicke Aas sier at det var mye glede å spore, både hos barn og voksne, på kunstgresset på Valle Hovin fredag.

— Så langt erfarer vi at det ikke er så avgjørende hva aktiviteten er, men at det er et hyggelig avbrekk i hverdagen. Vi merket at noen av barna spurte om å spille fotball, én hadde spilt basketball tidligere og noen hadde mest lyst til bare å kaste litt ball. Et av lagene fra klubben hadde også trening samtidig, så alle gikk sammen og spilte mot hverandre, sier Aas.

Fremover vil det komme til flere aktiviteter. Aas opplever at det er et stort engasjement i og rundt klubben, og hun understreker viktigheten av å være med å gjøre en liten forskjell i en ny og vanskelig hverdag for barn og voksne.

— Vi opplevde at aktiviteten på fredag var en veldig god start, både med tanke på barna som kom og hvordan vi fra Vålerenga syntes det var å bidra. Det var hyggelig å se at de smilte og hadde det moro, og også at noen av foreldrene som var med deltok og virket å ha en fin stund.

Powered by Labrador CMS