Den franske landslagskeeperen Quentin Papillon (24) blir Grüner hockeys nye keeper kommende sesong.
Den franske landslagskeeperen Quentin Papillon (24) blir Grüner hockeys nye keeper kommende sesong.

Frankrikes landslagskeeper Quentin Papillon (24) skal løse Grüners problemer i mål

Den franske landslagskeeperen Quentin Papillon skal kommende sesong vokte buret i Grüner ishall. — En veldig god signering sier daglig leder Trond-Erik Larsen.

Publisert

Det er en dårlig bevart hemmelighet Grüner de siste årene har slitt med å ha gode nok keepere. De to siste sesongene har kvaliteten på burvokterne, spesielt i starten av sesongen, ikke vært av høy nok kvalitet.

Keeperplassen har derfor vært en svært viktig å få forsterket før årets sesong, og nå kan Grünerløkka-klubben virkelig ha skutt gullfuglen.

— Blir klubbens største profil

Fredag ble det kjent at den franske landslagsmålvakten Quentin Papillon (24) har signert for laget i svart og lilla for kommende sesong.

24-åringen, som kommer fra den franske kubben Mulhouse, har lang erfaring fra både aldersbestemte landslag og det franske A-landslaget. I fjor ble han, med en redningsprosent på 91,7, kåret til den franske seriens beste målvakt.

— Det gleder oss stort at Quentin, i samråd med sin agent og rådgivere, valgte spill i Fjordkraftligaen med Grüner, sier daglig leder i Grüner hockey, Trond-Erik Larsen, til VårtOslo.

— Quentin blir vår største profil, sier daglig leder i Grüner hockey Trond-Erik Larsen.
— Quentin blir vår største profil, sier daglig leder i Grüner hockey Trond-Erik Larsen.

Keeperen, som debuterte i fransk toppserie sesongen 2015/16, vil bli en viktig brikke når Grüner skal kjempe for å overleve på øverste nivå i norsk hockey kommende sesong.

— Quentin blir vår største profil og vi har vært ærlige når vi har fortalt han om klubben. Selv er han vant til å være en del av en klubb som må kjempe for å overleve i stedet for å kjempe i toppen av serien, forteller Larsen.

— Er det sant? Han er alt for god for Grüner

Papillon kommer til Oslo først den 1. september grunnet at Frankrike i høst skal ut i OL-kvalifisering.

Grüners keeper-kupp har blitt lagt merke til i hockeymiljøet. Tidligere Stjernen-spiller Johan Skinnars, som nå spiler i den franske ligaen for Bordeaux, er imponert over signeringen.

— Dette er en av de bedre målvaktene jeg har møtt i den franske ligaen. Han kan virkelig være ustoppelig.

— Er det virkelig sant, er han klar for Grüner? Hvorfor reiser han til Norge og Grüner? Han er altfor god for den klubben, sier Skinnars til hockey-nettstedet nitten.no.

Powered by Labrador CMS