Overblikket

Wade Murphy og resten av Vålerengas iskrigere er sugne på å komme i gang med kamper igjen.
Wade Murphy og resten av Vålerengas iskrigere er sugne på å komme i gang med kamper igjen.

Ryktene vil ha det til at smittevernet ikke har blitt tatt like seriøst over alt. Kanskje starter ishockeyligaen opp igjen

Jeg håper inderlig at Fjordkraft-ligaen og Vålerenga ishockey kommer i gang, men bare – bare om man har et smittevernregime som sikrer nært 100 prosent sikkerhet mot smitte.

Så er vi kommet dit at Fjordkraft-ligaen kanskje skal få lov å starte opp igjen. Norges Ishockeyforbund ønsker 18. februar som oppstartsdato, men Vålerenga er ikke satt opp med kamp før 20. februar, da mot Stjernen hjemme i Jordal Amfi kl. 16.

Det er ikke sagt, i hvert fall ikke som jeg har fått med meg, men kampene vil med all sannsynlighet gå uten publikum til stede i Oslo. Hva lagene i provinsen finner på, får være deres sak, men jeg tviler på at Østfold får lov å stappe så mange inn i sardinboksene sine nå.

Kjører færre serierunder

Siden jeg skrev sist, har det ikke skjedd så mye egentlig. Oslo har vært i lockdown, og det samme har Fjordkraft-ligaen vært nasjonalt. Men på promperommet har Ishockeyforbundet fått kokt sammen en redningsplan for resten av sesongen.

Serien skal fullendes med 36 serierunder spilt (alle lag skal ha møtt hverandre fire ganger) mot normalt 45 runder, og NM nedskaleres med potensielt færre kamper.

Hver sesong minus denne spiller man en fem serierunde hvor man møter noen lag hjemme og noen lag borte, og så snus det året etter. Med unntak av opprykk jevner det seg ut over tid i forhold til om man møter et gitt lag hjemme eller borte.

Om ikke lenge får vi forhåpentlig se Vålerengas Villiam Strøm i duell med Oilers-spillere igjen.
Om ikke lenge får vi forhåpentlig se Vålerengas Villiam Strøm i duell med Oilers-spillere igjen.

Til å gråte av

Jeg håper inderlig at Fjordkraft-ligaen kommer i gang, men bare – bare om man har et smittevernregime som sikrer nært 100 prosent sikkerhet mot smitte.

Ryktene vil ha det til at smittevernet ikke har blitt tatt like seriøst over alt… Sånt er til å gråte av. Det er helt unødvendig. Det stoppet ligaen.

Og ikke minst er det farlig.

Men jeg er evig optimist og tror at lagene som har vært slappe i laksen har lært. Og jeg har troen på at Wade Murphy skal begynne å skinne.

Og så elsker vi Villiam Strøm!

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

Les flere overblikk.

Powered by Labrador CMS