Bakerst i landets tetteste forsvar står Marcus Andersen. At det står AnderSSen på drakta bryr ikke keeperen seg mye om, men enkelte i Skeid er livredde for at det å rette opp skrivefeilen vil bety ulykke. Derfor inntil videre blir det Anderssen på drakta, og Andersen i programmet.

Skeid holder nullen igjen, og gjør sjelden feil: – Forsvarsspillet vårt sitter godt

Med elleve innslupne mål på årets 15 første kamper, har Skeid det tetteste forsvaret i de tre øverste divisjonene i landet. Fredagens kamp mot Gjøvik-Lyn gav heller ingen baklengs, men med en god 3-0 seier overnatter Skeid på tabelltoppen i 2. div. før Kjelsås møter Grorud på lørdag.

Skeids samspilte forsvar har måtte tåle at Fredrik Flo er ute for sesongen med som akilles-skade. Unge Luca Høyland var ikke spilleklar for kampen mot Gjøvik-Lyn og høyreback Keivan Ghaedamini gikk til EIK, Egersund etter forrige seriekamp.

Keeper Marcus Andersen og resten av forsvaret hadde imidlertid ingen vanskeligheter med å holde buret rent i kampen mot gutta fra Innlandet.

Gjør sjelden feil

– Vi gjør sjelden feil i forsvaret. Forsvarsspillet vårt sitter godt. Det er gode lag, med gode spillere vi spiller mot, så å holde nullen er aldri enkelt, sier Skeids meget gode keeper Marcus Andersen.

Andersen kom til Skeid fra Hødd før årets sesong. Tidligere har Bodø/Glimt vært Andersens arbeidsgiver.

Skåring i første hjemmekamp, det lar seg høre. Filip Stensland kommer fra større forhold i Fredrikstad, men var imponert over Skeidoksenes innsats på tribunen.

Skeid satte høyt tempo fra start, og med stor bevegelse og gode pasninger ble Gjøvik-Lyn presset tilbake allerede fra første minutt av kampen. Før det var gått ti minutter ledet Skeid 1-0. Kaptein og Midtstopper Per-Magnus Steiring header enkelt inn Thor Langes corner.

Feiende flott angrep

Skeid spiller seg til flere store sjanser, men det tar nesten 40 minutter før ledelsen dobles. Unge Mikkel Lindbäck, spilte en flott kamp på Skeids midtbane, og det var hans pasning som sendte Thor Lange igjennom motstanderens forsvar.

Jesper Fiksdal er på plass foran mål, men setter ballen rett på keeper. Returen fra keeper spretter ut til Filip Stensland som skårer i sin først hjemmekamp for Skeid.

Skeidoksene holdt koken imponerende gjennom hele kampen. Her hyller spillerne og supporterne hverandre.

– Det var flott å få skåre i den første hjemmekampen, sa Stensland etter kampen. Stensland kommer fra større forhold i Fredrikstad, men han roste publikum, og spesielt Skeidoksene.

– De sto bak oss og støttet oss gjennom hele kampen. Det likte jeg godt, all ære til Oksene, sa han.

Andre omgang bar mer preg av å være en transportetappe, men de siste ti minuttene satte Skeid opp tempoet, og skåret ett mål til. Torje Naustdal plukker opp en ball nede ved cornerflagget, og gir den til Hassan Yusuf som skyter og treffer tverrliggeren oppe i krysset. Ballen havner hos kaptein Steiring som trenger to forsøk på å få ballen i mål.

Hat trick, nesten

Skeidoksene ber om hat-trick fra midtstopper Steiring, og det var bare millimeter unna at det ikke gikk i oppfyllelse da hans heading i det 88 minutt ble reddet på streken. Mange, deriblant Steiring selv argumenterte for at ballen var over streken, men dommer Hakan Catagøl ombestemte seg ikke.

En engasjert skeidtrener Vilde Rislaa tilbyr, med glimt i øyet, dommertrioen å kikke på videoen etter at Per-Magnus Steiring ikke fikk godkjent sitt tredje mål.

Skeids trener Vilde Rislaa så ut til å trives i sommersola, og var godt fornøyd med kampen og seieren. At flere av bautaene på laget nå var ute av spill så ikke ut til å affisere laget.

Lett å ta ut laget

– Vi trener hver dag som et lag. Vi trener for at nestemann skal kunne ta over jobben om det trengs, slik som nå. Derfor var det enkelt å ta ut laget til denne kampen. Vi spiller ikke mye forskjellig fra kamp til kamp. Vi analyserer motstanderne og forsøker å utnytte de rom vi tror vi kan få. Det er snakk om justeringer fra kamp til kamp, sa Rislaa.

Bortekampen mot Gjøvik-Lyn ble en sjansefattig blodløs affære i høljregn på Gjøvik. Hjemme på Nordre Åsen spilte Skeid mye bedre.

– Vi har gode ballspillere i laget. Da hjelper det oss at banen er større, svarte Rislaa på spørsmålet om hvorfor.

2.div avd2 Nordre Åsen Skeid – Gjøvik-Lyn 3-0 (2-0) 362 tilskuere

7.min 1-0 Steiring

39.min 2-0 Stensland

79.min 3-0 Steiring

Skeids lag: Marcus Andersen- Noah Cristiano Fjellstad, Per-Magnus Steiring, Thor Lange, Sulayman Bojang, Mikkel Lindbäck, Filip Stensland, Hassan Yosuf, Torje Naustdal- Jesper Fiksdal, Emil Tjøstheim.

Benyttede innbyttere: Mads Foss Åserud, Kabamba Kalabatama, Ousmane Diallo Toure, Daniel Lunde, Jarl Magnus Knutsen (debutant)

Dommer: Hakan Catagøl Løvenstad FK