Det tok debutant Jesper Fiksdal 15 minutter å sette den første skåringen for Skeid. Fiksdals inntreden på laget gav Skeid et offensivt løft.

Fortsatt tabelltopp for Skeid: – Det var deilig med scoring i den første kampen, sier debutant Jesper Fiksdal

Skeid og Alta dro i gang 2.divisjon etter noen ukers fotballferie da de møttes på Nordre Åsen fredag kveld. Skeid har gode erfaringer med sene fredagskamper, og også denne kampen ble relativt bra besøkt, og stemningen på tribunen var god og hektisk under en meget severdig kamp

Skeid manglet Hassan Yusuf i lagoppstillingen, og både Bendik Rise og Fredrik Flo hadde kjent antydninger til vondter før start. Mest spenning ble det knyttet til Skeids nye spiss, unge Jesper Fiksdal, som i løpet av sommeren hadde byttet ut Vikings blå drakt, med Skeids røde.

Suksess på direkten for debutanten

Etter 15 minutter er det nettopp Fiksdal som får skeidsupporterne til å juble hemningsløst. Raske Sulayman Bojang kommer fri på høyre kant, og innlegget foran mål setter Jesper Fiksdal i nettet til 1-0 for hjemmelaget. Med sin store fart og gode teknikk var Bojang en meget viktig spiller for Skeid så lenge kreftene holdt.

Det var vel fortjent etter at Skeid allerede hadde spilt seg til flere store sjanser. Det offensive spillet til Skeid var livligere og mer variert enn vi så i de siste kampene før ferien. Fiksdals spissmakker Kabamba Kalabatama var målsugen, og arbeidet hardt.

Defensivt var det mer å sette fingeren på for Skeids trener Vilde Rislaa. Alta utligner etter 29 minutter ved Tobias Hestad som får heade uforstyrret inn et innlegg fra venstre kant. Det sto dermed 1-1 til pause.

I perfekte spilleforhold ble det holdt drikkepause. Trener Vilde Rislaa benyttet anledningen til å gi instruksjoner til Sulayman Bojang (11)

To mål på ett minutt

Andre omgang er ikke mer enn sju minutter gammel da Skeids Bendik Rise legger et perfekt innlegg inn foran Altas mål. Innlegget heades videre i mål av Fredrik Flo, og Skeid opp i ledelsen igjen. Dessverre måtte Flo bæres av banen med en akilles-skade i sluttsekundene av kampen.

Bare minuttet etter å ha gått opp i ledelsen med 2-1, spiller Skeid bort ballen på Altas banehalvdel. Laget er i skikkelig ubalanse da Alta setter full fart mot Skeidkeeper Marcus Anderssen. Altas beste spiller, kaptein Christian Reginiussen, banker ballen i mål. Utagbart for Andersen. Dermed sto det uavgjort igjen.

I denne perioden virket Skeid oppjaget, og laget hang i noen minutter ikke godt nok sammen. Noen slurvefeil og noen tekniske feil sneik seg inn i maskineriet, som fram til da hadde fungert ganske godt.

Thor Lange får en fot på ballen

Alta utnyttet flere feil i skeidforsvaret, men det var Skeid som skåret kampens siste mål. Bendik Rise tok frispark fra omtrent der han la inn til Skeids andre mål. Denne gangen tar det noen sekunder før skåringen kommer. I virvaret foran mål er det innbytter Thor Lange som får ei tå på ballen.

– Spør du meg, så var dette en litt rotete kamp. Vi spiller godt offensivt, og det er sikkert en kamp som det er gøy å se på. Defensivt trenger vi å øve mer på å spille i den formasjonen vi brukte i dag. Det kommer noen feil, og Alta utnytter våre feil, sier skeidtrener Rislaa.

Årsdebut ble det på Skeids midtstopper Noah Cristiano Fjellestad etter at Fredrik Flo måtte ut med en akillesskade. — Jeg fikk omtrent ett minutt, sa Fjellestad.

– En god start for meg

Godt fornøyd med kampen, seieren og egen innsats var midtbaneterrieren Torje Naustdal. Han liker godt å få rollen som dyptliggende midtbanespiller, som han hadde mot Alta.

– Vi spiller en grei kamp. Det var deilig med skåring i den første kampen. Dette var en god start for meg, men det viktigste var selvsagt seieren til slutt, sa skeiddebutant Jesper Fiksdal.

Fiksdal mente at Skeid spilte godt sammen, at laget har gode spillere, og at de stiller opp for hverandre som gode lagkamerater.

Skeid – Alta Nordre Åsen 3-2 (1-1)

Mål:

15 min. 1-0 Fiksdal

29 min. 1-1 Hestad

52 min. 2-1 Flo

53 min. 2-2 Reginussen

79 min. 3-2 Lange

Skeids Lag: Marcus Anderssen- Per-Magnus Steiring (Kaptein), Fredrik Flo, Luca Høyland, Keivan Ghaedamini- Torje Naustdal, Bendik Rise, Ulrich Ness, Sulayman Bojang – Kabamba Kalabatama, Jesper Fiksdal (Debutant)

Innbyttere: Ousmane Diallo Toure for Bojang, Thor Lange for Høyland og Noah Cristiano Fjellestad for Flo

Dommer: Sondre Brudvik