Oslo håper å være ferdig med vaksinering av 12-15-åringene innen høstferien, som begynner mandag 4. oktober. Foto: Heiko Junge / NTB
Oslo håper å være ferdig med vaksinering av 12-15-åringene innen høstferien, som begynner mandag 4. oktober. Foto: Heiko Junge / NTB

Oslo-barn født i 2009 og som har fylt 12 år, kan ta drop-in vaksine fra mandag 20. september

Barneskolebarn må benytte seg av drop-in for å ta vaksinen i OsloID: 17726019NTB . Men allerede neste uke starter kommunen å vaksinere 12-15-åringer.

Publisert

Hovedformålet med vaksineringen er beskyttelse mot alvorlig sykdom hos barn og unge, opplyser Oslo kommune i en pressemelding onsdag.

— Selv om unge sjeldent blir alvorlig syke av koronavirus, er det ventet at noen vil oppleve et alvorlig forløp. Vaksinasjon er nøkkelen til å beskytte seg mot dette, sier leder av vaksinasjonsprogrammet i Oslo kommune, Miert Skjoldborg Lindboe.

Skal troppe opp i flokk

Fredag opplyste byrådsleder Raymond Johansen at Oslo håper å være ferdig med vaksinering av 12-15-åringene innen høstferien, som begynner mandag 4. oktober.

Kommunen samarbeider med ungdomsskolene om gjennomføring av vaksineringen. Ved enkelte skoler vil elevene gå samlet til vaksinesenteret, og ved andre skoler vil vaksiner settes på skolene.¨

Les også: Oslo-helsebyråd mener tidligere massetesting i skolen kunne bremset smitteøkning

Noen må ordne opp selv

Elever som går siste år på barneskolen, er født i 2009 og fylt 12 år, må benytte seg av drop-in dersom de ønsker å ta koronavaksinen, da det ikke legges ikke opp til vaksinering på barneskolene.

I første omgang vil de unge få tilbud om én dose med Pfizer-vaksinen.

FHI har anbefalt nettopp Pfizer til 12-15-åringer fordi det er mer erfaring med bruk av denne på så unge personer. I første omgang skal alle født mellom 2006 og 2008 tilbys én vaksinedose, samt alle fra årskull 2009 så snart de har fylt tolv år.

Powered by Labrador CMS