Oslofolk i 20-årsalderen utgjør den største gruppen smittet av korona. Totalt er over 6.400 i denne aldersgruppen blitt smittet siden pandemien startet.
Oslofolk i 20-årsalderen utgjør den største gruppen smittet av korona. Totalt er over 6.400 i denne aldersgruppen blitt smittet siden pandemien startet.

Oslos smittekurve peker nedover: Størst reduksjon i alderen 10 til 19 år

Koronasmitten er fortsatt høy i Oslo, men tendensen er nedadgående i alle aldersgrupper, viser helseetatens siste ukesrapport. Størst reduksjon i nysmitte er det i aldersgruppen 10 til 19 år.

Publisert

— Iløpet av uke 12 ble det registrert 2.086 smittetilfeller, i snitt 298 per dag i Oslo. Det er en nedgang på 379 smittetilfeller fra uke 11, skriver Oslo kommunes helseetat i sin siste koronarapport.

— Det er flest smittede totalt blant unge voksne i 20-årsalderen, 6 434 smittetilfeller, tilsvarende 23 prosent av totalt antall smittetilfeller med registrert alder, viser ukestallene fra helseetaten.

FHIs ukesrapport for hele landet viser at Oslo hadde en nedgang i antall meldte smittetilfeller på 21,6 prosent sist uke til tross for økt testing.

Bekymret for smitte etter påsken

— Fra uke 11 til 12 har det vært en nedgang i antall smittetilfeller i de fleste aldersgrupper, med størst nedgang i aldersgruppen 10–19 år, fra 457 til 322 tilfeller, skriver helseetaten.

Det er totalt 6.272 barn og unge under 20 år som er registrert smittet (23 prosent av alle smittetilfeller), og blant disse er det flest i aldersgruppen 16–19 år (1.786).

Selv om tendensen er en svak nedgang i antall nyregistrert smitte, uttalte helsebyråd Robert Steen (Ap) tidligere denne uka bekymring for økte smittetall etter påske.

— Ved alle de foregående feriene i pandemien har vi sett en smittetopp fordi mange endrer atferd, sa helsebyråden til Aftenposten.

— Vi er urolige over at nivået inn i ferien fortsatt er så høyt. Vi går inn i ferien med det høyeste nivået vi har gått inn i en ferie med noensinne, sa Steen.

Powered by Labrador CMS