— Det som er det viktige er om hvorvidt vi kan spore smittebanene og dermed kan identifisere nærkontakter og sette folk i isolasjon fort, sier helsebyråd Robert Steen (Ap).
— Det som er det viktige er om hvorvidt vi kan spore smittebanene og dermed kan identifisere nærkontakter og sette folk i isolasjon fort, sier helsebyråd Robert Steen (Ap).

61 tilfeller av britisk virusmutasjon bekreftet i Oslo: – Ikke villsmitte

— 61 tilfeller av den britiske mutasjonen av koronaviruset er påvist i Oslo, opplyser helsebyråd Robert Steen (Ap). Seks av tilfellene har uavklart smittekilde. Nå analyseres alle positive koronatester i Oslo for mutant virus.

Publisert

— Det er altså ikke ukjent smittevei, det er en uavklart situasjon. De er såpass ferske at smittesporing ikke er gjennomført ennå. Der smittesporingen er avklart har vi smittevei på alle, presiserte helsebyråd Robert Steen (Ap).

— Vi begynner å få analyser som viser mutanter på tidligere tidspunkt enn tidligere. Vi venter ikke 13 dager slik Nordre Follo måtte gjøre. Vi har nå begynt å få analyser fra 26. og 27. januar. Det er ikke villsmitte, sa han.

— Må lære å leve med mutert virus

Antall tilfeller er 20 flere enn søndagens oppdatering fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Sju av tilfellene er funnet på Smestadhjemmet, som er det eneste som ligner et utbrudd av den britiske varianten i Oslo, ifølge Steen. De resterende 54 tilfellene er rapportert fra kommunens bydeler.

— De fleste er knyttet til utenlandsreise, utbrudd i andre kommuner eller nærkontakter av disse. Det som er det viktige er om hvorvidt vi kan spore smittebanene og dermed kan identifisere nærkontakter og sette folk i isolasjon fort. I den sammenhengen har vi god kontroll, sa Steen.

Helsebyråden sier samtidig at nordmenn må lære seg å leve med den muterte varianten.

— Vi må slå den ned like kraftfullt, om ikke mer kraftfullt, som den vanlige varianten. Vi er på et nivå som fortsatt er lavt, så jeg tror det er mulig, sa Robert steen.

Powered by Labrador CMS