— Oppsummert er Oslo strengere enn statlige lettelser på to områder. Vi holder videregående skoler på rødt nivå og åpner ikke opp for fritidsaktiviteter for denne aldersgruppen, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).
— Oppsummert er Oslo strengere enn statlige lettelser på to områder. Vi holder videregående skoler på rødt nivå og åpner ikke opp for fritidsaktiviteter for denne aldersgruppen, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Lettelser for barn og unge, og butikker åpner igjen. Men Oslos kjøpesentre må holde stengt

Barne- og ungdomsskoler går fra rødt til gult nivå i Oslo fra og med onsdag. — Butikker og serveringssteder får åpne igjen, men kjøpesentrene og varehus må fortsatt holde stengt, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Publisert

Selv om smittetallene i Oslo er gått ned til samme nivå som i oktober i fjor, vil det fortsatt være strenge koronatiltak i hovedstaden. Det ble klart på byrådets pressekonferanse i ettermiddag.

Men det blir enkelte lettelser. Barn- og unge til og med ungdomsskolealder får igjen drive organisert idrett og fritidsaktiviteter. Og barne- og ungdomsskolene går tilbake til gult nivå. Videregående skoler må fortsatt holde rødt nivå.

— Gult nivå i barne- og ungdomsskoler

— Butikker og serveringssteder kan åpne igjen fra og med førstkommende onsdag. I tråd med de nasjonale retningslinjene vil kjøpesentre og varehus måtte holde stengt, med unntak av matbutikker, Vinmonopolet, apotek og andre virksomheter som det er gitt unntak for, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Oslo City og alle andre kjøpesentre og varehus i hovedstaden må fortsatt holde stengt, har byrådet bestemt.
Oslo City og alle andre kjøpesentre og varehus i hovedstaden må fortsatt holde stengt, har byrådet bestemt.

— Vi går tilbake til gult nivå i barnehager og barneskoler. Vi har hatt en kort periode med drift på rødt nivå. Vi går også tilbake til gult nivå på ungdomsskolen, der de har vært på rødt nivå siden 16. november. I videregående skole beholder vi i første omgang rødt nivå , sier byrådslederen.

Barn og unge til og med ungdomsskolealder fikk en gladmelding fra byrådslederen. Det åpnes nå opp igjen for fritidsaktiviteter og idrett både innen- og utendørs for denne aldersgruppen.

Åpnes for utendørsaktiviteter for voksne

Toppidretten får også åpnet opp for aktivitet. Det innebærer blant annet at osloklubbene Vålerenga, Grüner og Manglerud Star kan komme i gang igjen med trening i den avbrutte sesongen.

— Det åpnes også opp for utendørs aktivitet for ungdom og voksne fra videregående skole og oppover, sier Raymond Johansen.

— Svømmehaller åpner for skolesvømming, svømmekurs og trening for abrn og unge til og med ungdomsskolealder. Også disse tilbudene har vært stengt siden 16. november. Vi gjenåpner også bibliotekene, sier byrådslederen.

— Oppsummert er Oslo kommune strengere enn de statlige lettelsene på kun to områder. Vi velger å holde videregående skoler på rødt nivå en stund til. Og vi åpner ennå ikke for fritidsaktiviteter for de som går i videregående skole, altså for unge opp til 20 år.

Skjenkeforbud og stengte treningssentre

— Vi håper å kunne innføre lettelser for eldre ungdommer snart, men vi må se an situasjonen i noe tid. Grunnen til det er at smittetrykket er mye høyere i denne gruppen, sier byrådslederen.

Det betyr at Oslo opprettholder skjenkeforbudet, treningssentre må fortsatt holde stengt, svømmehaller er kun åpent for organisert trening for barn og unge til og med ungdomsskolealder.

Det er fortsatt forbud mot arrangmementer. Kinoer, teatre, konsertscener og tilsvarende kultursteder må fortsatt holde stengt.

— Byrådet viderefører også regelen om at det maksimalt er tillatt å samle inntil ti personer i private hjem, sier Raymond Johansen.

Powered by Labrador CMS