— Kravet om kvitteringsordning bygger på en hypotese om at de som jobber i politiet, er grunnleggende rasistiske,, sier Lars P. Solås.
— Kravet om kvitteringsordning bygger på en hypotese om at de som jobber i politiet, er grunnleggende rasistiske,, sier Lars P. Solås.

Frykter kvitteringsordning vil gi flere kniver på gata i Oslo. - Færre med kniv kan bli avdekket, mener Lars P. Solås (Frp)

Snart skal politiet i Oslo gi kvittering etter ransaking på gaten. Fremskrittspartiet frykter det gjør at politiet kvier seg for å foreta ransaking. — Ordningen bygger på at politiet er grunnleggende rasistiske, mener Lars P. Solås (Frp).

Publisert

— Min og Frps bekymring er at politiet i praksis vil vegre seg for å gjøre nødvendige kontroller og avdekke færre av dem som faktisk går rundt med kniv, sier bystyrerepresentant Lars P. Solås (Frp) til Dagsavisen.

Stortinget har bestemt at politiet i Oslo skal innføre en forsøksordning med kvitteringer ved ransakelser og kontroller.

Ap-politiker sterkt uenig med Frp

Ordningen er ikke helt på plass, men politiet jobber med saken.

— Vi har rettigheter som borgere i Norge. Men kravet om kvitteringsordning bygger på en hypotese om at de som jobber i politiet, er grunnleggende rasistiske, og at samfunnet vårt er systemisk rasistisk. Det tar vi avstand fra, sier Solås.

Bystyrerepresentant Farukh Qureshi fra Arbeiderpartiet er dundrende uenig med Solås og Frp.

Han mener at å innføre en kvitteringsordning vil være med på å kunne skape større tillit til politiet i miljøer som i dag har lav tillit til politiet.

— Vi vet at 8 av 10 har ganske stor eller stor tillit til politiet. Det har ikke kommet av seg selv, sier Ap-politikeren.

— Men dette dreier seg om den lille gruppa som ikke har tillit til politiet. Da må vi iverksette noen tiltak som gjør at flere får tillit til politiet, sier Qureshi.

Powered by Labrador CMS