Fanny Bråten river i stykker Koranen under Sian-markering foran Stortinget.
Fanny Bråten river i stykker Koranen under Sian-markering foran Stortinget.

Sian-profil Fanny Bråten angrepet etter å ha skjendet Koranen: - Hun har ingen skader, melder politiet

Sian-profilen Fanny Bråten ble angrepet av en motdemonstrant etter at hun rev i stykker og spyttet på sider fra Koranen foran Stortinget. Ifølge politiet er ikke Bråten skadd.

Publisert

I 15-tiden ble de frammøtte fra Sian ledet vekk fra Eidsvolls plass etter at de hadde pakket sammen og gjort seg ferdig med den såkalte «krenkefesten».

Litt tidligere hadde flere motdemonstranter brutt sperringene og forsøkt å ta seg fram til Sian-profilen Fanny Bråten. Bilder fra stedet viste at Bråten lå på bakken og ble hjulpet opp av ambulansepersonell kort tid etter at hun gikk løs på koranen.

— Følg med nå, nå skal jeg skjende Koranen, sa hun før hun begynte å rive ut sider og spytte på dem.

— Politiet fikk raskt kontroll

Ifølge Sians taler ble Bråten slått ned av en av motdemonstrantene. Flere motdemonstranter ble lagt i bakken av politiet etter å ha brutt sperringene. Bråten har tidligere vært tiltalt og blitt frikjent for hatefulle ytringer.

— Hun har ingen skader, og politiet hadde veldig raskt kontroll der, sier innsatsleder Torgeir Brenden til Nettavisen.

Etter koranstuntet gikk flere motdemonstranter løs på gjerdene, men både politi og vakter innad i gruppen stanset de fleste forsøkene på eskalering av situasjonen. Politiet brukte i den forbindelse spray mot enkeltpersoner.

Powered by Labrador CMS