Mottak og sortering av brev på Østlandsterminalen til Posten på Lørenskog. Der kan flere ansatte bli tatt ut i streik fra torsdag neste uke.
Mottak og sortering av brev på Østlandsterminalen til Posten på Lørenskog. Der kan flere ansatte bli tatt ut i streik fra torsdag neste uke.

Kan bli post-streik for postbud i Oslo til uka

Onsdag til uken møtes LO Stat og Spekter hos Riksmekleren. Blir de ikke enige, kan det bli den første streiken i Posten på flere tiår.

Publisert

Det skjer etter at uravstemningen i vår om et høyere lønnstillegg endte med et klart nei fra medlemmenes side, skriver FriFagbevegelse.

Der var kjernen et kronetillegg på 15.800, noe et flertall på nær 60 prosent mente ikke var godt nok til å opprettholde kjøpekraften.

Rekordresultater

Gjennom pandemien har Posten oppnådd rekordresultater, og postansatte forventet dermed et bedre lønnsoppgjør.

Et brudd i meklingen vil gi poststreik fra arbeidstidens start torsdag. I første omgang vil 452 postansatte bli tatt ut i streik.

Første på nesten 40 år

Det vil gjelde postbud i Oslo og omegn, Grenland, Trondheim, Stavanger og Sola. Det vil også bli tatt ut streik blant ansatte ved Østlandsterminalen i Lørenskog, hvor post til hele landet sorteres og klargjøres.

– Konsekvensen av en streik vil være at mange i de berørte områdene ikke vil motta post, sier leder Gerd Øiahals i Fagforbundet Post og finans.

Dersom det blir streik i Posten, er det den første siden 1980-tallet.

Powered by Labrador CMS