Artikkelforfatter og førstkandidat for KrF i Oslo, Espen Andreas Hasle, frykter for fremtiden til Kristelig Gymnasium (bildet) og en rekke andre friskoler under fortsatt rødgrønt styre i hovedstaden. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Artikkelforfatter og førstkandidat for KrF i Oslo, Espen Andreas Hasle, frykter for fremtiden til Kristelig Gymnasium (bildet) og en rekke andre friskoler under fortsatt rødgrønt styre i hovedstaden. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

— Må vi frykte for Oslos friskoler?

KrF vil sikre foreldrenes rett til å velge et alternativ til den offentlig skolen for deres barn. Vil Oslo Arbeiderparti det samme?

Publisert

Arbeiderpartiet begynte denne valgkampen med et angrep på friskolene i landet. Aps nestleder, Hadia Tajik, tok til orde for at hver enkelt kommune skal kunne si nei til nye friskoler. Vil Oslo Arbeiderparti bruke muligheten til å nekte nye friskoler i Oslo?

— Friskolene er et viktig supplement

I motsetning til Arbeiderpartiet jobber Oslo KrF for at friskolene skal styrkes. Kristelig Gymnasium (KG), Steinerskolen og mange andre skoler i Oslo, bidrar til et viktig mangfold og et viktig alternativ til den offentlige skolen.

Ikke minst er friskolene et viktig alternativ for elever som ønsker seg bort fra den offentlige skolen. Det er ikke alltid slik at den offentlige skolen fungerer optimalt, da er det viktig at det finnes et godt alternativ.

Oslos befolkning vokser og det skal bygges mange nye skoler de neste årene. Det er naturlig at noen av disse skolene er friskoler. Det er en forholdsvis liten andel elever som går på friskolene i Oslo, og det kan bygges flere uten at det truer den offentlige skolen.

KrF vil styrke friskolene

Vi ønsker å etablere en ordning i Oslo der friskoler kan søke om penger til investering og vedlikehold av skolebyggene sine. I dag får disse skolene kun penger til drift. Gir vi disse skolene såkalt kapitaltilskudd vil det gjøre det enklere å drive friskoler i Oslo.

Arbeiderpartiet i Oslo har brukt valgkampen på en real venstredreining for å forsøke å hente tilbake velgere fra SV og Rødt. Sentrum-venstre velgere med et mer pragmatisk forhold til eierskap og skepsis til byrådets forkjærlighet for kommunale monopoler bør vurdere å stemme på et sentrumsparti ved dette valget.

Et sterkt KrF skal kjempe for friskolene og sørge for en mer sentrumsvennlig politikk i Oslo!

Powered by Labrador CMS