— Jeg beklager at Statsministerens kontor (SMK) har vært involvert i et utspill som strider mot regjeringens arbeid, sa Erna Solberg og forklarte at hun først hadde ring Raymond Johansen og gitt ham beklagelsen.

Erna Solberg: - Jeg har ringt Raymond Johansen og beklaget

Statsminister Erna Solberg (H) har overfor byrådsleder Raymond Johansen (Ap) beklaget sin egen statssekretærs involvering i Molde-ordfører Torgeir Dahls (H) korona-angrep på byrådet og Oslo befolkning.

Publisert

Det var på en pressekonferanse klokken 20 tirsdag kveld statsminister Erna Solberg fortalte at hun hadde ring byrådslederen i hovedstaden og gitt Raymond Johansen en beklagelse.

— Jeg beklager at Statsministerens kontor (SMK) har vært involvert i et utspill som strider mot regjeringens arbeid. Jeg har derfor i kveld ringt Raymond Johansen og beklaget SMKs involvering, sa Solberg.

Kritiserte både oslofolk og byrådet

Beklagelsen kommer etter avsløringene om at statssekretær Peder W. Egseth (H) ved Statsministerens kontor hadde hatt en samtale med Molde-ordfører Torgeir Dahl før Solbergs nære medarbeider også formidlet kontakt med VG, der korona-angrepet fra Dahl ble publisert.

Torgeir Dahl sa søndag til avisen at han er «lite imponert» over koronainnsatsen i Oslo.

— Det ser ut til at Oslo aldri får kontroll på smitten. Jeg merker meg at det stadig er et høyt smittetrykk i Oslo, som forplanter seg ut i landet. Det er naturlig fra mitt perspektiv å spørre byrådet i Oslo om de ikke klarer å gjøre jobben sin skikkelig eller om innbyggerne ikke klarer å følge reglene, sa Høyres Molde-ordfører til VG.

— Dette burde han ikke gjort

På presskonferansen kom statsministeren med kraftig kritikk av sin egen statssekretærs involvering i Dahls angrep.

— Det å bidra til utspill som skaper konflikt mellom ulike kommuners håndtering, er ikke en oppgave for Statsministerens kontor, sa statsministeren.

— Dette burde han ikke gjort. Det har jeg vært tydelig på overfor ham i dag. Slike utspill er i strid med den tilnærmingen som hele regjeringen har hatt gjennom pandemien, sa Solberg.

Erna Solberg sammen med sin statssekretær Peder Egseth (H). I en epost tirsdag kveld beklager også Egseth sin opptreden.

— Vi har lagt vekt på at vi står i dette sammen og skal komme ut av pandemien sammen, understreket stasministeren.

Statssekretær beklager å ha skapt konflikt

Statssekretær Peder W. Egseth (H) skriver i en epost til Dagens Næringsliv (bak betalingsmur) at statsministeren ikke visste om hans kontakt med ordføreren i Molde.

I eposten innrømmer Egseth at saken ikke har vært heldig for statsminister Erna Solberg, skriver NTB.

«Jeg beklager at jeg har bidratt til utspill og innsalg som har bidratt til å skape konflikt mellom ulike kommuners håndtering av koronasituasjonen», skriver han.

Powered by Labrador CMS