— Det er naturlig fra mitt perspektiv å spørre byrådet i Oslo om de ikke klarer å gjøre jobben sin skikkelig eller om innbyggerne ikke klarer å følge reglene, sier Høyre-ordfører Torgeir Dahl i Molde.

Molde-ordfører lite imponert over Oslos smittehåndtering: - Naturlig å spørre om byrådet klarer jobben

— Det ser ut til at Oslo aldri får kontroll på smitten, sier Moldes ordfører Torgeir Dahl (H) som mener det går ut over andre kommuner at Oslo nå har stigende smittetrend. Kritikken faller ikke i god jord hos byrådsleder Raymond Johansen (Ap)

Publisert

— Jeg merker meg at det stadig er et høyt smittetrykk i Oslo, som forplanter seg ut i landet, sier Høyres ordfører i Molde, Torgeir Dahl, til VG.

Fredag ble det registrert 245 nye koronasmittede i Oslo. Det er det høyeste smittetallet på ett døgn i hovedstaden siden pandemien startet. Lørdag var tallet 138 nye koronasmittede, som er nesten dobbelt så mange som lørdag uken før.

— Klarer ikke innbyggerne å følge reglene?

Dahl mener at den politiske ledelsen i Oslo ber om en «slags omvendt premiering» når de uttrykker at de bør få flere vaksiner som følge av smittetrykket.

— Da er det naturlig fra mitt perspektiv å spørre byrådet i Oslo om de ikke klarer å gjøre jobben sin skikkelig eller om innbyggerne ikke klarer å følge reglene, sier han.

VårtOslos bilde av tilfeldig forbipasserende på Karl Johans gate viser oslofolk som til og med går med munnbind utendørs.

Kritikken fra Høyre-ordføreren i Molde faller ikke i god jord hos byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

— Oslo er en av storbyene i Europa som har håndtert koronapandemien best. Dahl burde benytte anledningen til å takke Oslo-folk for den innsatsen de har gjort og den tiltaksbyrden de har båret for å bremse smittespredning til resten av landet, skriver byrådslederen i en epost til VG.

— Feil at Oslo skal få vaksiner først

Også Høyres førstekandidat i Nordland, Bård Ludvig Thorheim, fra Bodø, er kritisk til Oslos krav om å flere vaksiner på bekostning av andre deler av landet.

– Vi har risikogrupper over hele landet, og det er ikke slik at risikogrupper i Oslo er mer verdt enn risikogrupper i andre deler av landet, sa Thorheim til Kveldsnytt på NRK lørdag kveld.

Høyre-politikeren i Nordland mener Oslo nå bør fokusere på egne tiltak.

— Det er feil at Oslo skal forfordeles for vaksiner når de ikke klarer å slå ned smitten. Det er tydelig at dette er isolert til noen bydeler, og da må de som har ansvar i Oslo sette inn hard lut der, slik man har klart andre steder, sier Bård Helge Thorheim.

Powered by Labrador CMS