På denne parkeringsplassen, i Hagegata 27, er det aktuelt å bygge en ny blokk. Foto: Google Maps

– Mener Gamle Oslo SV at byen er ferdig utbygget?

Hvis ikke tomten i Hagegata 27, en parkeringsplass hvor skygge hovedsakelig kastes på næringsbygg, er egnet for fortetting, hvor kan man bygge i Oslo?

Publisert

I et debattinnlegg i VårtOslo uttaler Stine Solvoll Navarsete og Steinar Heldal seg negativt om utbygging av Hagegata 27 på vegne av Gamle Oslo SV. SV fremstiller seg som et parti som er opptatt av miljø, jeg er derfor skuffet over standpunktet Gamle Oslo SV tar i denne saken.

Bygging av boliger rundt kollektivknutepunkt er miljøvennlig, og mer sentral beliggenhet enn Hagegata 27 er det vanskelig å tenke seg. Nye leiligheter gir flere folk mulighet til å bo i det attraktive området Tøyen er blitt.

I tillegg vil en utbygging gjøre Kolstadgata hyggeligere, ved å fjerne en parkeringsplass og bygge et ordentlig urbant gateløp, med næring i førsteetasje og en fasade som møter gaten.

Argumentet om dårligere solforhold

Dårligere solforhold for barnehagen i Hagegata 29 nevnes som et argument. Men barnehagens uteareal blir ikke videre påvirket av Hagegata 27 før på kvelden, etter barnehagetid. Det vises av skyggestudiene i planforslaget eller ved å se på et kart over området.

Bygget som kaster skygge på barnehagens uteareal på dagtid er Hagegata 29. I tillegg vil det heller ikke bli særlig mer skygge på torget. Det kan man se nå ved å observere hvor lite leilighetsbygget som bygges i Hagegata 25 skyggelegger torget.

SVs miljøfokus

Hvis ikke denne tomten, en parkeringsplass, hvor skygge hovedsakelig kastes på næringsbygg i nord, er egnet for fortetting, hvor kan man bygge? Hvis tap av utsikt for noen leiligheter og marginalt dårligere solforhold er nok til å nekte bygging, mener Gamle Oslo SV da at byen er ferdig utbygget?

At all videre utbygging skal tas i forsteder? Det rimer dårlig med partiets miljøfokus. Jeg tror derimot at en utbygging av Hagegata 27 vil være positivt for miljøet og for bydelen.

Powered by Labrador CMS