DEBATT

Vi skaper en forskjell og utjevner forskjeller, er mottoet til den nystartede organisasjonen Sålevending. De har allerede rukket å arrangere flere gratisturneringer for Osloungdom. 3. Desember inviterer de 500 ungdommer til Natt-cup i Valhall.

– Unge fra ulike nærmiljøer trenger å føle at de står sammen om noe. Hvorfor samarbeider ikke bydelene mer om store, åpne arrangementer?

Å være ungdom i Oslo har nesten blitt umulig. Det er for mange krav. Ikke kravene fra skole og familie, men kravet om hvor du skal være og hvem du skal være sammen med. Vi i Sålevending mener å ha funnet løsningen.

Publisert

Dagens tilbud til ungdom er for dårlig og for dyrt. Det er mye som er bra, men vi har en alvorlig lang vei å gå for å gjøre forholdene bedre i Oslo.

Norges idrettsforbund hadde en inkluderingskonferanse nylig. Her blir det opplyst at hver fjerde ungdom som ikke er med i organisert aktivitet kunne tenke seg å delta på noe. 14 prosent av disse er inaktive, elleve prosent er plaget av ensomhet, og to prosent har ikke noen venner i det hele tatt. Årsakene dreier seg primært om tidspress og høye kostnader.

Tiltakene i regi av bydeler, biblioteker og skoler er gode. Bydelene har fritidsklubber. Biblioteker har åpent på kveldstid. Og skoler regisserer ulike aktiviteter i ferier. Men treffer tilbudet godt nok for de som faktisk skal delta?

1000 ungdommer på fire måneder

Vi i organisasjonen Sålevending skaper store og gratis arrangementer som ungdommer kan glede seg til.

Den 3. desember samler vi 500 ungdommer til en fotballcup i Vallhall. Ungdommer har behov for å kjenne på følelsen av samhold og tilhørighet. Det å være en del av noe. Sammen.

Kanskje ungdommer som ikke har råd til medlemskontingenter skal få flere opplevelser helt gratis? "Vi skulle gjerne hjulpet deg videre, hadde vi bare hatt et fritidskort", sier de etablerte tilbudene.

Hvorfor er det ikke et bedre samarbeid på tvers av bydelene for å gjennomføre gratis arrangementer?

Sålevending ønsker å gi gratis glede og samhold til alle Osloungdommer. Her fra en bordtennisturnering de arrangerte tidligere i høst.

Bydeler -områder- mot hverandre

Vi som driver Sålevending jobber begge i osloskolen. Ungdommene forteller daglig om trusler på Snapchat og slåsskamper fordi noen har tatt T-banen litt for langt ut av sitt eget område.

Hver eneste bydel er kjent med problematikken, men det er nesten umulig å gjøre noe med det. Hvordan forebygger man dette?

Vi i Sålevending er ikke i tvil: Inviter alle ungdommer i Oslo til store arrangementer der man kan stå sammen om noe i felleskap!

Ingen liker rasisme

Vi har gjennomført to fotballturneringer. Stort sett alle bydeler har vært representert, og vi har alle en ting til felles: Vi hater rasisme. Før hver kamp går alle spillerne ned på kne for å markere kampen mot rasisme.

De som truer hverandre på Snapchat liker det ikke, og de som slåss liker det ikke. Han som sendte oss melding og lurte på om han kunne komme alene for å få gratis pizza, liker det ikke. Ingen liker det.

Så når fienden din står på motsatt banehalvdel, men dere allikevel har noe til felles. Det er da vi skaper et samfunn der vi kan leve sammen, alle sammen.

Powered by Labrador CMS