Skiløypene i Marka blir preparert av Skiforeningen. — Støtten fra medlemmene blir kjempeviktig også fremover, sier generalsekretær Erik Eide.
Skiløypene i Marka blir preparert av Skiforeningen. — Støtten fra medlemmene blir kjempeviktig også fremover, sier generalsekretær Erik Eide.

Skiforeningen permitterer nesten alle ansatte

— Kjære markafolk! Skiforeningen er også sterkt preget av de alvorlige utfordringene koronaviruset skaper for samfunnet vårt.

Publisert

Meldingen står på Skiforeningens Facebook-side. Nå blir flesteparten av de ansatte permittert.

Siden stiftelsen i 1883 har foreningen som skal fremme skisporten vokst til å bli en av landets største og mektigste friluftsorganisasjoner med over 70.000 medlemmer.

Men mest kjent er Skiforeningen for å være ansvarlig for å preparere mesteparten av løypenettet i Marka.

Les også: – Nå må byrådet våkne. Bilen kan redde liv. Bommene må være gratis

Håper på flere medlemmer

Skiforeningen har cirka 60 fast ansatte. I tillegg har foreningen rundt 25 deltidsansatte i Skimuseet i Holmenkollen, skriver Aftenposten.

— Vi er i en situasjon der vi ikke vet om vi har inntekter fremover. Årsaken er at alle aktiviteter har stoppet opp. Turistsesongen for Holmenkollen og Skimuseet er svært usikker. For Skiforeningen er inntektene herfra svært viktige, sier generalsekretær Erik Eide til avisen.

— Så vi håper å få med oss så mange medlemmer som mulig videre. Støtten fra medlemmene blir kjempeviktig også fremover, sier Eide til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS