Onsdag formiddag står køen til fattighuset opp i Borgata mellom Grønland kirke og politistasjonen på Grønland.

Islam Net møtte onsdag morgen opp med bil full av matvarer til Fattighuset i Grønlandsleiret

Islam Net skulle egentlig ikke dele ut mat på Fattighuset før ramadan om to uker, men framskyndet utdelingen på grunn av uvanlig lange køer før påskehelgen.

Publisert

Tirsdag publiserte Dagbladet en artikkel om lange køer utenfor fattighuset i Grønlandsleiret.

Onsdag meldte NTB om at frivillige på Fattighuset stadig ser nye fjes og har ekstra stor pågang nå før helligdagene.

Onsdag morgen kom representanter fra Islam Net til Grønlandsleiret med bilen full av matvarer. Maten ble donert til Fattighuset på Grønland.

Dobler innsamlingsmålet

Det var om og gjøre å få inn matvarene før Fattighuset åpner klokken ni, og etterpå kunne Muhammed Zubayr, leder for Islam Nets ramadan-prosjekt «En hjelpende hånd», slått av en prat med VårtOslo utenfor fattighuset i Grønlandsleiret. Prosjektet handler om å hjelpe de sårbare i samfunnet.

Leder for Islam Nets ramadanprosjekt, Muhammed Zubayr, her med masken på utenfor Fattighuset på Grønland i Oslo.

— Egentlig hadde vi planlagt en matutdeling her på fattighuset om to uker, når ramadan starter, men så hørte vi nyheten i går og så det økte behovet, og besluttet å hjelpe allerede nå. Vi har også bestemt oss for å doble utgangspunktet vårt, som var 50-tusen kroner, og holder på med en innsamling til 100-tusen kroner i stedet, sier Muhammed.

Han forteller at Islam Net også har planlagt å ha ulike aktiviteter og matutdeling på andre steder hvor det finnes sårbare og vanskeligstilte.

— Vi ønsker å være engasjert i samfunnet, og særlig oppmuntre muslimsk ungdom til å delta i denne dugnaden, sier han.

Prosjektet «En hjelpende hånd» kommer uansett til å donere 100 000 kroner dersom ikke innsamlingen når målet, innsamlingen er der for å skape engasjement og gi folk mulighet til å ta del i det gode arbeidet.

Her er vanen full av matvarer som Islam Net bidrar med til Fattighuset på Grønlandsleiret.

Gjennom hele året

Sverre Rusten som er styreleder for Fattighuset i Oslo, forteller at han fikk en telefon fra Islam Net i går om at de ønsket å bidra. Han la også merke til et innlegg på Facebook som antydet at de tenkte den retningen, men det var først sent tirsdag kveld at han skjønte at de skulle komme allerede onsdag morgen.

Sverre har følgende å si etter at de har fått medias oppmerksomhet:

Styreleder på fattighuset i Oslo, Sverre Rusten, med masken på foran inngangen til Fattighuset.

— Det er veldig bra. Vi trenger all den støtten vi kan få. De fleste som gir oss støtte er veldig fokusert på påsken, det er jo bra, folk trenger ting i påsken.

Selv om han setter pris på at folk ønsker å bidra i påsken, er han klar på at folk bør bidra hele året og ikke bare i forbindelse med helligdager.

— Personlig er jeg enda mer opptatt av at vi kan jobbe for å få ting gjennom hele året, men bare påsken er bedre enn ingenting, for all del, sier han.

Powered by Labrador CMS