Oslo kommune foreslår at kun tre aktører skal stå for utleie av elsparkesykler om gangen. I dag har 12 aktører tillatelse.
Oslo kommune foreslår at kun tre aktører skal stå for utleie av elsparkesykler om gangen. I dag har 12 aktører tillatelse.

Oslo kommune ønsker maks tre utleiere av elsparkesykler

Oslo kommune foreslår at kun tre aktører skal stå for utleie av elsparkesykler om gangen.

Publisert

Det kommer fram i et forsalg til ny forskrift for utleie av elsparkesykler, skriver E24.

Samtidig vil antallsbegrensningen på 8.000 elektriske kjøretøy fortsatt gjelde.

Dersom det er flere enn tre aktører som oppfyller kravene til utleie, skal utvelgelsen skje etter en vurdering basert på blant annet aktørens «rutiner og virkemidler for å sikre fremkommelige offentlige rom», heter det i forslaget.

I dag tolv aktører

– Vi går inn for å begrense ordningen til at tre aktører får tillatelse til å tilby elsparkesykler. Dette gjør at disse tre kan drive en solid driftsorganisasjon, som gjør det lettere å drive seriøst og bærekraftig. De utleieaktørene som velges ut, vil være de som har mest miljøvennlige løsninger og som er best egnet til å sikre gode, trygge og fremkommelige byrom. Med tre tilbydere vil vi samtidig ivareta en viss konkurranse, sier Sirin Hellvin Stav, byråd for miljø og samferdsel.

Forskriften ble sendt ut på høring mandag. Høringsfristen er 13. desember.

I dag er det 12 aktører som driver med kommersiell utleie av elsparkesykler i Oslo. Hver aktør kan ha 667 elsparkesykler til utleie.

Powered by Labrador CMS