Mannen ble fredag pågrepet etter at hans mor i 60-årene ble funnet drept på en adresse på Tøyen.
Mannen ble fredag pågrepet etter at hans mor i 60-årene ble funnet drept på en adresse på Tøyen.

Drapet på Tøyen: Mann i 40-årene varetektsfengslet i fire uker

Mannen i 40-årene som lørdag ble siktet for å ha drept sin egen mor på Tøyen, er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Publisert Sist oppdatert

I tillegg får han to uker medieforbud, skriver Dagbladet.

Mannen ble fredag pågrepet etter at hans mor i 60-årene ble funnet drept på en adresse på Tøyen. Han samtykket til fengslingen som mandag ble behandlet av Oslo tingrett.

Allerede i det innledende avhøret av mannen lørdag ble det kjent at han knytter seg til tiden og stedet for drapet. Det er ikke tatt videre avhør av mannen, og han har ikke tatt stilling til siktelsen for drap.

Legevakten varslet politiet om drapet

Fire uker med brev- og besøksforbud er det samme som ble begjært av politiet. Politiadvokat Ellisiv Bentdal sier den siktede vil bli vurdert gjennom en primærpsykiatrisk undersøkelse.

Den drepte kvinnen ble mandag obdusert. Resultatet fra obduksjonen, og heller ikke den foreløpige obduksjonsrapporten, var klar mandag ettermiddag. Politiadvokaten sier politiet uansett ikke kan kommentere funnene som ble gjort.

Det var legevakten i Oslo som fredag varslet politiet etter at den døde kvinnen var blitt funnet.

— Siktede ble pågrepet på et offentlig sted i Oslo. Jeg kan ikke si noe nærmere om hvor, av hensyn til etterforskningen og kartleggingen av hans bevegelser. Han ble pågrepet cirka en time etter at politiet ble kjent med opplysningene fra legevakten, sier Bentdal.

De øvrige pårørende i saken er varslet.